Francuski profesori na osposobljavanju u Visokome gospodarskom učilištu

SKUPINA FRANCUSKIH PROFESORA EKONOMIKE I MARKETINGA U PODRUČJU POLJOPRIVREDE NA OSPOSOBLJAVANJU U VISOKOME GOSPODARSKOM UČILIŠTU U KRIŽEVCIMA U SKLOPU ERASMUS+  PROGRAMA

 

Križevačko Visoko gospodarsko učilište bit će od  25. siječnja do 5. veljače 2016. domaćin skupini od 13 francuskih profesora ekonomike i marketinga u području poljoprivrede koji će se dodatno osposobljavati iz 4 područja:

-          strategija i upravljanje farmom

-          nova europska poljoprivredna politika

-          teritorij i kvaliteta

-          dobrobit i usluge u ruralnom prostoru i javne politike

Profesori dolaze iz raznih francuskih srednjih i viših stručnih poljoprivrednih škola u pratnji 4 profesora iz Nacionalne visoke škole za poljoprivredno obrazovanje (L’Ecole Nationale de Formation Agronomique - ENFA) iz  Toulousa koja provodi inicijalno i kontinuirano obrazovanje nastavnika na 200 poljoprivrednih škola širom Francuske. Osposobljavanje će se na Učilištu provoditi uz potporu Erasmus+ programa mobilnosti, a obuhvaćat će teoretsku i praktičnu nastavu, odnosno stručne posjete obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, zadrugama i većim poduzećima koja se bave prodajom poljoprivrednih proizvoda. Predavanja će osim francuskih profesora držati i profesori iz Učilišta i Hrvatske savjetodavne službe.

Osposobljavanje francuskih profesora provodi se na Učilištu zahvaljujući posjetu Dr. Sophie Raynod, šefici Ureda za međunarodnu suradnju ENFA-e, koja je prošle jeseni bila u četveročlanoj francuskoj delegaciji u Učilištu s ciljem dogovora o međunarodnoj suradnji između naših dviju ustanova, posebno u sklopu Erasmus+ programa.

R. Husinec

Fotografije uz članak: