05.04.2017

Udruga ruralnog turizma Hrvatske u suradnji sa studentima VGUK

 

Grupa studenata koji su kao izborni predmet u IV. semestru izabrali predmet „Ruralni turizam“ imali su priliku upoznati se s predstavnicima Udruge ruralnog turizma Hrvatske. Dana 09.03.2017. predstavila nam se predsjednica Udruge – Jasmina Rakić Horvat. Prije svega gospođa Rakić Horvat predstavila nam se kao vlasnica seoskog gospodarstva Rakić, ispričala razvojni put gospodarstva, koji je prikazan u promotivnom filmu na web stranici https://www.youtube.com/watch?v=y_tUaxdG0rk.

Tjedan dana kasnije, došla nam se predstaviti i tajnica Udruge Aleksandra Kuratko. Naglasak je stavljen na problematiku s kojom se Udruga susreće. Uz zakonodavstvo koje se treba prilagoditi manjim poslovnim subjektima u ruralnom turizmu, naglasak je stavljen na nedovoljno istraživanja ruralno-turističkog tržišta. U tom smislu, studenti su prepoznati kao istraživači i dogovoreno je kako će u sklopu predmeta zajednički istražiti što mladi misle o aktivnostima na ruralnom turizmu kako bi nositelji ruralno-turističkih gospodarstava što bolje osmislili i prilagodili „turističke proizvode“ usmjerene mladim ljudima. Također su dogovorena i daljnja istraživanja i za druge skupine potrošača koji konzumiraju ruralni turizam. Kako je predavanje održano u informatičkoj radionici, gošće su zajedno sa studentima i nastavnicama na predmetu osmislile uvodni dio budućeg upitnika.

Studenti su krenuli na proučavanje domaće i strane literature te su zajednički kreirali upitnik koji su proveli na redovitim studentima VGUK. Rezultati istraživanja biti će prezentirani na Agronomijadi koja će se ove godine održati na Ohridu u Makedoniji, a ispred grupe studenata rad će prezentirati Barbara Imbriša i Antonio Levak.

 

                                                                       dr.sc. Sandra Kantar & dr.sc. Kristina Svržnjak

Fotografije uz članak: