04.09.2017

"Zeleni Festival" u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici


Od 6. do 8. rujna 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu će se održati "Zeleni festival", događanje s ciljem promocije i popularizacije održivog razvoja, proizvodnje organske hrane, zaštite prirode, alternativnih izvora energije te zelenih tehnologija i inovacija.

Festival je dio projekta "Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku" koji je Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokrenula 2016. godine sa svrhom edukacije korisnika, njihovog osvještavanja i senzibilizacije, kao i popularizacije programa organizacija s područja zaštite prirode, prezentacije rezultata njihovih znanstvenih istraživanja, stručnih radova, nakladništva i projekata, a organizira se u suradnji s Radnom grupom za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva.

Samim Festivalom, koji se održava pod sloganom „(O)KRENIMO NA ZELENO“ želimo približiti ovu relevantnu tematiku korisnicima knjižnice i široj javnosti, dodatno ukazati na njezinu problematiku i ponuditi alternativu, popularizirati programe znanstvenika i stručnjaka te prezentirati njihove spoznaje, radove i projekte.

Detaljnije o događaju možete pročitati u dokumentima u privitku.
Datoteke uz članak:
Opis događanja
709.99 kB
Plakat
259.77 kB