13.11.2017

DJELATNICE VGUK POSJETILE „INTERLIBER“


Djelatnice Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima, dr. sc. Sandra Kantar, Nada Dadaček, dipl. ing., Sanela Rogina dipl. knjiž. i Ivana Hrg Matušin, struč. spec. oec. agr., u petak 10. studenoga 2017. godine, posjetile su jubilarni 40. međunarodni sajam knjiga i učila „Interliber“.

Ovogodišnji „Interliber“ održan je u razdoblju od 7. do 12. studenoga, a prema procjeni posjetilo ga je više od 130.000 posjetitelja (izvor: tportal.hr).

Na više od 13 tisuća četvornih metara Paviljona 5 i 6 Zagrebačkog velesajma, svoju nakladu predstavilo je više od 300 izlagača iz 16 zemalja - iz Hrvatske, Austrije, BiH, Crne Gore, Francuske, Irana, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, SAD-a, Slovenije, Španjolske, Turske, te Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Uz druženja s piscima, aukcija starih i rijetkih knjiga, različitih dobrotvornih akcija, program je uključivao i svakodnevne različite kreativne i edukativne programe – radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire te kvizovi znanja za učenike osnovnih i srednjih škola.

Sajam se održao pod pokroviteljstvom Vlade RH i gradonačelnika Grada Zagreba. Ulaz na sajam knjiga je bio besplatan, a kako je nama bilo možete vidjeti na priloženim fotografijama.


Izvještaj sastavila:
Ivana Hrg Matušin, struč. spec. oec. agr.

Fotografije uz članak: