22.11.2017

SUDJELOVANJE NA MEĐUNARODNOJ SOCIOLOŠKOJ KONFERENCIJI U TIRANI (ALBANIJA)


Dr.sc. Sandra Kantar, v.pred. sudjelovala je na međunarodnoj interdisciplinarnoj sociološkoj konferenciji „“Good Society – A Multidimensional Approach” koja je održana 17.-18.11.2017. na Univerzitetu Marin Barleti u Tirani (Albanija).
Na konferenciji su izlagali sudionici iz 25 zemalja cijelog svijeta (Kina, SAD, Kosovo, Danska i ostale zemlje) u okviru 15 tematskih sesija, a sažeci radova objavljeni su u zborniku.

Dr.sc. Sandra Kantar je izlagala temu „Mladi i agroturizam “ (Kantar, S., Svržnjak, K.,  Gajdić, D.) u okviru koje je najprije upoznala slušatelje sa Koprivničko-križevačkom županijom, Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima i projektima na kojima je Učilište sudjelovalo. S obzirom na to da je agroturizam u Albaniji relativno nerazvijen, uslijedila su mnogobrojna pitanja i potaknuta je rasprava o mogućnostima razvoja agroturizma i razmjeni naših iskustava sa albanskim kolegama. Osobito je naglašen društveni značaj razvoja agroturizma za ruralna područja izloženih brojnim modernizacijskim procesima koji za posljedicu imaju negativan demografski predznak.

Za vrijeme održavanja konferencije ostvareni su brojni kontakti, razmijenjena iskustva i otvorene mogućnosti za suradnju na bilateralnim  projektima iz područja agroturizma.
Studentska komisija je izlaganju dodijelila nagradu za najbolju prezentaciju na konferenciji.

                            Izvješće sastavila:
Dr.sc. Sandra Kantar, v.pred.


Fotografije uz članak:
Datoteke uz članak:
Nagrada
365.09 kB