12.06.2018

RADIONICA O SIGURNOJ PRIMJENI PESTICIDA


Dana 5.6.2018. na Ratarni Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima održana je radionica i predavanje o sigurnoj primjeni sredstava za zaštitu bilja i uporabi ratarskih prskalica s različitim vrstama mlaznica, s naglaskom na prednosti primjene anti-drift mlaznica i značaj pravilnog baždarenja prskalice.

Radionicu je organizirala Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba u suradnji s Udrugom proizvođača i zastupnika sredstava za zaštitu bilja Republike Hrvatske – Crocpa (Croatian Crop Protection Association) i Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima.

Radionicu je vodio Ivica Prpić, dipl.inž.agr., savjetnik za poljoprivrednu mehanizaciju podružnice HPŠSS Požeško-slavonske županije, a rad udruge Crocpa predstavila je Irena Brajević, dipl.inž.agr.

Radionici i predavanjima prisustvovali su, osim studenata VGUK i poljoprivrednih proizvođača iz okolice Križevaca, i viši predavači Učilišta mr.sc. Vlado Kušec i mr.sc. Miomir Stojnović, kao i savjetnici podružnice HPŠSS Koprivničko-križevačke županije.


mr.sc. Miomir Stojnović

Fotografije uz članak: