12.11.2018

U Učilištu održano predstavljene ulagačkih mogućnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji gospodarskim savjetnicima akreditiranim pri stranim diplomatskim misijama


U sklopu 21. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, u suradnji Županije i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, organiziran je posjet 40-tak gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama te predstavnika Francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore, Nordijske komore i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, uz djelatnike Ministarstva.

Gosti su svoj boravak u Koprivničko-križevačkoj županiji započeli na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, u petak, 9. studenoga, gdje su im predstavljene mogućnosti ulaganja na području Županije, s naglaskom na gradove Koprivnicu, Križevce i Đurđevac.

Okupljene je u ime domaćina pozdravila dekanica Visokoga gospodarskog učilišta Marijana Ivanek-Martinčić, koja je govorila o povijesti i današnjoj djelatnosti Učilišta, a riječi dobrodošlice uputio je i župan Darko Koren koji je izrazio zadovoljstvo posjetom i interesom za županijsko gospodarstvo. Također je gostima pojasnio glavne gospodarske, demografske i kulturne karakteristike Županije, naglasivši kako su ovakvi posjeti izvrsna prilika za razvijanje suradnje.

Gosti su istaknuli iznimno zadovoljstvo prezentiranim te su već dogovoreni koraci za daljnju suradnju. Prema podacima Ministarstva vanjskih i europskih poslova, koje organizira ovakve promotivne posjete za sve hrvatske županije, gosti su iskazali dosad najveći interes za upoznavanje županijskog gospodarstva i buduću suradnju,  a iskazan je i interes za uspostavu suradnje između visokoškolskih obrazovnih ustanova.

Fotografije uz članak: