19.11.2018

Obilježen Dan Učilišta 19. studenoga 2018.


Na zgradi Učilišta je povodom 158. obljetnice otkrivena spomen ploča Ivanu Kordišu, Zrinku Živičnjaku, Ivanu Ćavarušiću, Zdravku Hodaku i Ivanu Jukiću, zaposlenicima i studentima Učilišta koji su poginuli u Domovinskom ratu 1991. Nazočnima se tom prilikom obratila dekanica Učilišta Marijana Ivanek-Martinčić, ratni zapovjednik Željko Topolovec, predsjednik Gradskoga vijeća Marko Katanović te izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja Zvonko Beljo. Spomen ploču su otkrili Matija Živičnjak, sin Zrinka Živičnjaka i Branka Kordiš, supruga Ivana Kordiša.

Nakon toga je održana svečana sjednica Stručnog vijeća za studente i zaposlenike Učilišta. Dekanica dr.sc. Marjana Ivanek – Martinčić je podnesla izvješće o investicijama i uspješno provedenim projektima, posebno se osvrnuvši na uspjašnu reakreditaciju. Pročelnice preddiplomskog i specijalističkih studija dr.sc. Marcela Andreata-Koren i dr.sc. Kristina Svržnjak iznesle su svaka u svom segmentu najvažnije pokazatelje vezane za nastavu, događanja, uspjehe studenata i međunarodne projekte tijekom akademske godine 2017./2018. Dr sc Siniša Srečec je prezentirao znanstveni i stručni rad u proteklih godinu dana na Učilišta, a prodekanica, dr. sc. Tatjana Jelen je izvjestila o bogatoj međunarodnoj razmjeni studenata i profesora u sklopu Erasmus+ programa mobilnosti.


Dekanovom nagradom za postignute rezultate u akademskoj godini 2017./2018. nagrađeni su najbolji studenti preddiplomskog Stručnog studija Poljoprivreda Ivana Brezak i Lovro Ivančić.

Svečanost je završila domjenkom i slavljeničkom tortom.
Fotografije uz članak: