Na Učilištu održano svečano otvorenje projekta EQUIEDU

 

7. rujna 2020. je na Učilištu održano svečano otvorenje projekta EquiEdu  koji je Učilištu odobren u sklopu natječaja Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020, prioritet 4. - Obrazovanje, komponenta 4.1.1 - Suradnja u visokom obrazovanju.

Ukupni proračun projekta za oba projektna partnera iznosi 296.989,00 €, a proračun za Visoko gospodarsko učilište u Križevcima iznosi 168.520,00 €.

Projekt je usmjeren razvoj različitih oblika programa namijenjenih studentima i odraslim polaznicima koji trenutno nemaju mogućnost na odgovarajući način razvijati kompetencije u području konjogojstva i konjičkog sporta. Iz tog će se razloga u sklopu projekta izradom tehničke projektne dokumentacije za izgradnju jahališta, zatvorene hale, štale za konje i popratnih prostorija stvoriti preduvjeti za uspostavu regionalnog centra za konjogojstvo i konjički sport, a Učilište će u sklopu ovoga projekta kroz niz radionica s ključnim dionicima iz područja konjogojstva i konjičkog sporta, zajedno s projektnim partnerom – Sveučilištem u Kapošvaru, razviti nove kolegije u sklopu studijskih programa i dva programa cjeloživotnog učenja iz područja konjogojstva i konjičkog sporta. Rezultat projekta bit će dostupnost odgovarajućih programa, kako u visokom obrazovanju, tako i u području programa cjeloživotnog učenja iz područja uzgoja i držanja konja koji će u nadolazećem razdoblju biti dostupni polaznicima zainteresiranim za konjički sport ili razvoj ruralnog turizma koji uključuje držanje konja i ponudu sadržaja koji uključuju jahanje i sl. Projekt će se tijekom 20 mjeseci provoditi u Križevcima i Kapošvaru.

Na otvorenju su se prisutnima prigodno obratili dekanica Visokoga gospodarskog učilišta Marijana Ivanek-Martinčić, zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Danijel Šaško, voditeljica projekta za Visoko gospodarsko učilište Valentina Papić Bogadi, voditelj projekta za Sveučilište Szent Istvan u Kaposvaru Arpad Bokor, predsjednik Hrvatskog konjičkog saveza Ognjen Preost i glavni tajnik Hrvatskog konjičkog saveza Željko Gagro. Uz uvažene goste iz udruga uzgajivača konja, konjičkih klubova, goste s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu događanju je prisustvovala i predstavnica Zajedničkog tajništva programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014-2020 Antonija Bedeniković. U obraćanjima je naglašen značaj Križevaca u kontekstu konjogojstva i konjičkog sporta, te su govornici svesrdno podržali ovaj vrijedan projekt koji će se pozitivno odraziti na razvoj Križevaca, ali i čitavog prekograničnog područja.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.