Dana 5. listopada 2020. započeo je studentski život redovitih studenata prve godine preddiplomskog stručnog studija Poljoprivreda na VGUK. Na samom početku pozdravnim riječima brucošima su se obratile dekanica dr. sc. Marijana Ivanek - Martinčić i prodekanica, dr. sc. Tatjana Jelen.

Dekanica je studentima izrazila dobrodošlicu na Učilište koje ima tradiciju obrazovanja u poljoprivredi od 1860. godine. Čestitala im je na izboru poljoprivrede kao njihovog budućeg zanimanja i govorila je o važnosti poljoprivrede uopće. Istaknula je kako je baviti se poljoprivredom danas veliki izazov kojem se može odgovoriti samo znanjem, a Visoko gospodarsko učilište je odlično mjesto za stjecanje takvog znanja, jer se ovdje poljoprivreda svakodnevno živi. „Današnji dan za vas početak je jednog uzbudljivog putovanja na čijem cilju je bogatstvo znanja. Kako ćete do tog cilja stići, koliko ćete blaga putem sakupiti i koliko će putovanje dugo trajati, ovisi najviše o vama. Učilište je tu da vam to putovanje učini zanimljivim, uzbudljivim, lijepim i nadasve korisnim“, poručila je dekanica. Na kraju je brucošima poželjela sreću i uspjeh u studiranju.  

Prodekanica je naglasila važnost redovitog učenja i praćenja nastave te važnost stručne prakse na Učilištu.

Nakon dobrodošlica dekanice i prodekanice, u istom tonu nastavili su i ostali sudionici prijema.

Pročelnica Odjela za preddiplomski stručni studij dr. sc. Marcela Andreata-Koren održala je prezentaciju pod naslovom „Uvod u studiranje“ u kojoj je ukratko objasnila gdje su studenti došli, što ih čeka tijekom studija te napravila kratki prikaz strukture studenata prema srednjoj školi iz koje dolaze i obrazovnom programu koji su završili, ali i drugim pojedinostima.

Martin Topljak, predsjednik Studentskog zbora, prikazao je “Studiranje na VGUK iz perspektive studenata“ objašnjavajući velike mogućnosti koje pruža studij u Križevcima, ali i  mogućnosti izvan studiranja, te istaknuo da je na pojedincu odluka da to iskoristi.

Studentima su se obratile mentorice 1. godine studenata, dr. sc. Zvjezdana Augustinović i dr. sc. Sandra Kantar. Obje su naglasile da je njihova uloga pomoći studentima i da im se studenti obraćaju za svaku nedoumicu na koju naiđu tijekom studiranja na prvoj godini studija.

Prijem je završio podjelom indeksa čime su ovi mladi ljudi zaista i postali akademski građani, studenti Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima, spremni za prvo predavanje koje je uslijedilo nakon prijema.

Fotografije snimio: mr. sc. Vlado Kušec

Izvješće pripremila: dr. sc. Marcela Andreata-Koren

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.