UČILIŠTE SUDJELOVALO NA DANIMA ERASMUSA
I OBILJEŽILO 10 GODINA PROVOĐENJA PROGRAMA ERASMUS

 

Naše je Učilište 15. listopada i 16. listopada 2020. obilježilo Dane Erasmusa pod motom “Naših 10 godina s Erasmusom”, pridruživši se tako internacionalnom obilježavanju Dana Erasmusa (ErasmusDays), godišnjoj proslavi programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. Dosadašnji korisnici, studenti i profesori, na primjerima dobre prakse istaknuli su koristi i posebnosti sa svojih Erasmus mobilnosti.

Nakon pozdravne riječi prodekanice Tatjane Jelen i dekanice Marijane Ivanek-Martinčić, oba nas je dana dugogodišnja Erasmus koordinatorica Renata Husinec, upoznala sa svim Erasmus aktivnostima na Učilištu. Krenuvši od samih početaka 2009., spomenula  je da je Učilište među prvim visokoškolskim institucijama u Hrvatskoj dobilo Erasmus povelju koja je  omogućila prve  mobilnosti u tzv. programskim državama,  a završila je prikazom novih  projekata suradnje s partnerskim državama zapadnog Balkana (Sveučilište u Mostaru i Sarajevu, BIH i Sveučilište u Podgorici, Crna Gora). U ovih deset godina VGUK je ostvarilo ukupno 197 Erasmus stipendija za odlazne mobilnosti i to za 107 studenata u svrhu obavljanja stručne prakse ili studija i za 90 nastavnika u svrhu držanja nastave ili usavršavanja/osposobljavanja. U isto vrijeme na Učilištu je u sklopu programa Erasmus+ boravilo 49 nastavnika  i  13 studenata.

U četvrtak su se nastavnici Učilišta vrlo rado prisjetili svojih Erasmus mobilnosti i njihovih pozitivnih učinaka: Renata Erhatić (Sveučilište na Azorima i Politehnički institut Castelo Branco, Portugal); Silvije Jerčinović (Poljoprivredno sveučilište Latvija); Sandra Kantar (Canakkale Insekiz Mart Universitesi, Turska); Dejan Marenčić (Sveučilište Harper Adams, UK); Sonja Rajić-Bistrović (Poljoprivredno sveučilište Plovdiv, Bugarska); Siniša Srečec (Van Hall Larenstein University of  Profesional Education, Nizozemska i Mendelovo sveučilište u Brnu, Češka); Kristina Svržnjak (Sveučilište Pannonia, Georgikon Faculty i Faculty of Agricultural and Environmental Sciences  Kaposvar, Mađarska); Valentina Papić (Sveučilište Geisenheim, Njemačka); Tatjana Jelen (Univerza v Mariboru, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Slovenija). Na kraju je Nada Dadaček, naša ovogodišnja umirovljenica,  slikom prikazala sve svoje  brojne mobilnosti.

Posebno je  bila zanimljivo u petak kad su  studenti uživo u obliku ppt prezentacija ili putem videa. govorili o svojim iskustvima. Studenti su s Erasmusom bili diljem Europe na stručnoj praksi u trajanju od tri mjeseca Svoje su dojmove ispričali Zoran Jug, u ime prvih lasta Erasmusa iz 2010., (Sveučilište u Kapošvaru) i sadašnji studenti Mislav Arki, Filip Majić i Luka Kostanjski koji su posljednji bili u Francuskoj (EPLEFPA Antibes) u proljeće 2020. kad se pojavila korona. Obratili su nam se i Iva Rojnica (Castelo Branco) današnja nastavnica, tada studentica; Lucija Nežak i Emanuel Tomak (Sveučilište na Azorima); Josip Miloš (kompanija Van den borne Aardappelen); Mihaela Šatvar, Dejan Bačani i Nikolina Mesarec (Sveučilište u Mariboru); Ines Majnić (Mendelovo sveučilište,u Brnu); Dominik Štimac (Sveučilište u Nitri, Slovačka); Ana Krnetić (Mill Equestrian, Somerset,UK);  Domagoj Stančec (Sveučilište Harper Adams); Marko Barčan (Berufsbildungswerk des Bayerishen Baurnverbandes, Njemačka) i Tomislav Kovač (gospodarstvo Schultenhof u Dortmundu).

Brojni studenti i nastavnici Učilišta, pod maskama i na propisanoj udaljenosti, uživali su u odličnim i zanimljivim prezentacijama i sigurno su još više inspirirani za nove odlaske na Erasmus mobilnosti.

https://radiokrizevci.hr/2020/10/dani-erasmusa-na-visokom-gospodarskom-ucilistu-u-krizevcima-obiljezena-10-obljetnica-uspjesnog-provodenja-erasmus-programa/

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.