Dana 25.11.2020. održana je 1. međunarodna znanstveno-stručna konferencija za razvoj ruralnog turizma RRT2020 pod nazivom “Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu“ (https://vimal.hr/konferencija/). Konferencija je zbog epidemije COVID-19 održana u online obliku. Organizator konferencije je Vimal akademija i Međunarodno sveučilište Libertas iz Zagreba.

U okviru konferencije održane su tri online panel rasprave s ciljem kako doći do što jasnije slike sadašnjeg stanja i ponuditi rješenja za nastavak razvoja ruralnog turizma Hrvatske i susjednih zemalja, s posebnim naglaskom na Moslavinu kao atraktivnu kontinentalnu turističku destinaciju.  Na konferenciji je sudjelovalo 25 panelista iz 5 država (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), sa 6 sveučilišta, 9 fakulteta, 3 visoka učilišta, 16 gradova i iz 3 općine. U panelu konferencije sudjelovala je dr.sc. Sandra Kantar, prof.v.š. s temom: Gastronomska ponuda Kalničko-križevačkog prigorja u funkciji razvoja ruralnog turizma (Pintarić, Kantar, Jurakić).

Online prijenos uživo je pratilo više od 300 zainteresiranih posjetitelja među kojima su bili i studenti I. godine preddiplomskog stručnog studija Poljoprivreda i studenti III. godine, smjera Menadžment u poljoprivredi.

U nastavku se nalaze neki dojmovi studenata Menadžmenta u poljoprivredi:

„Ova konferencija mi se jako svidjela zato što sam čuo neke nove i zanimljive podatke koje do sada nisam znao i nadam se da ću u budućnosti posjetiti neke od navedenih lokacija kao što su Krapinske toplice, Jelengrad i INA Naftalan u Ivanić Gradu te ako bude prilike i neka mjesta iz okolnih država (koja su sudjelovala u ovoj konferenciji)“ (M.S.)

„Smatram da je  bitno da se u okviru razvoja spustimo na razinu pojedinca koji za svoj osobni razvoj mora znati koje su njegove prednosti i mane, u čemu je on najbolji te kako može biti sam svoj menadžer, što je osnova osobnog napretka i razvoja…mi  kao društvo moramo biti svjesni svojih atributa koje nadalje menadžerskim nastupom trebamo oblikovati i izbrusiti tzv. nebrušene dijamante, atrakcije na kojima je potrebno utemeljiti daljnji razvoj.“ (M.T)

„Moje mišljenje o ovoj konferenciji je da je bilo previše informacija koje je bilo teško razumjeti u nekim dijelovima konferencije. Drago mi je što su na konferenciji sudjelovali profesori i ostali iz drugih zemalja te smo iz prve ruke mogli saznati nešto o njihovom ruralnom turizmu. Naravno, pošto je takva situacija s COVIDOM-19, morali smo biti online pa su tako skoro svi sudionici kroz svoja izlaganja iznijeli probleme koje je ova pandemija donijela, ali ono što je dobro u svemu tome je to što cvjeta ruralni turizam, dok se masovni turizam smanjio maksimalno. To je dobro za sve one koji se bave takvim oblikom turizma. Meni osobno je bilo žao što nismo mogli sudjelovati uživo, ali ni praćenje konferencije iz udobnosti doma nije bilo toliko loše.“ (M.S.)

„Čuli smo kakvo je stanje u turizmu naših susjednih zemalja te s kojim se problemima oni susreću -  o kojima baš i nemamo prilike čuti. Na kraju, zadovoljan sam bio s trajanjem, brojem predavača i količinom dobivenih informacija od strane sudionika konferencije.“ (M.D.)

                                                                                                                                              Izvješće pripremila:

                                                                                                                                              Dr.sc. Sandra Kantar, prof.v.š.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.