U Učilištu je u subotu, 5. prosinca 2020., u okviru projekta EduAgri održana radionica pod nazivom: „Izrada novih programa cjeloživotnog učenja (LLL) u poljoprivredi“  

Da se podsjetimo, u Učilištu je 21. rujna 2020. održano svečano otvorenje projekta EduAgri  koji je odobren temeljem natječaja Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020, prioritet 4. - Obrazovanje, komponenta 4.1.1 - Suradnja u visokom obrazovanju. Glavni cilj projekta je zajednička izrada visokoškolskih obrazovnih paketa na više razina iz specifičnog područja agilnog upravljanja poljoprivrednim i prehrambenim lancima. O svemu smo izvijestili na https://bit.ly/3lGTcoJ

Cilj ove radionice je povezivanje i razmjena iskustava članova projektnog tima s renomiranim i etabliranim stručnjacima u gospodarstvu, koji bi svojim iskustvima i savjetima mogli pomoći u donošenju odluka o potrebama izrade specifičnih i suvremenih programa cjeloživotnog učenja u poljoprivredi.

Radionicu je moderirao dr. sc. Siniša Srečec.

Na početku radionice sve je učesnike pozdravila dekanica Učilišta, dr. sc. Marijana Ivanek-Martinčić, a pozdrav svima uputili su, virtualnim putem, partneri sa Sveučilišta St. István, Campus u Kaposváru. 

Zatim je voditelj projekta, dr. sc. Silvije Jerčinović, upoznao prisutne s ciljevima i aktivnostima EduAgri projekta.

I tada su počela izlaganja, prema sljedećem rasporedu:

Koliko dugo studiram i što sve radim? - Vladimir Miloš., M.Sc. in business administration and horticulture. Zaposlen kao vanjski savjetnik za razvoj poslovanja u tvrtki Meja Šentjur d.d. ŠentjurRad, ali i na drugim poslovima, međunarodnim projektima s fokusom na inovativna rješenja u kružnoj ekonomiji i agrobiznisu. Vladimir se javio iz Slovenije, gdje trenutno radi.

Vlastita procjena kompetencija poljoprivrednih proizvođača i potrebne kompetencije i vještine radnika koji rade na poslovima skladištenja i prerade žitarica – Karmen Jukić, dipl. ing., voditelj Mlinarstva Križevci u sastavu tvrtke Belje plus d.o.o.

Svi moji životni izazovi: Od voditelja proizvodnje ljekovitog bilja u tvrtki Jan Spider do konzultanta i vlasnika privatne konzultantske tvrtke - Marko Kovač, struč. spec. ing. agr.. Zaposlen u vlastitoj tvrtki ABC-CONSULTING, Virovitica. 

Zašto i kako je moj OPG za proizvodnju lončanica implementirao GlobalG.A.P.? - Ivica Težak, bacc. ing. agr. Zaposlen je kao tehnolog - savjetnik na PG Težak Mladen, Cargovec (Vidovec).

Sve poteškoće na koje nailazim u kontroli kooperanata tvrtke Fragaria po GlobalG.A.P-u – a kojih ne bi trebalo biti, samo kada bi...? - Ante Šimundić Mrgan, struč. spec. ing. agr. Zaposlen je kao voditelj proizvodnje plantaže jagoda u tvrtki Fragaria d.o.o, Zagreb.

Nakon nadasve zanimljivih i realističnih izlaganja održana je poticajna rasprava u kojoj su sudjelovali svi učesnici, iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, a izvedeni su i zaključci o nastavku rada sa svrhom osmišljavanja najpotrebnijih programa za cjeloživotno učenje za poljoprivrednike.

I na kraju!

Ponosni smo što možemo reći da su Vladimir, Marko, Ivica i Ante, uspješni poduzetnici, studirali na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, nakon čega je krenuo njihov put u raznim područjima poljoprivrede. Detaljnije o njihovim poslovnim životopisima izvijestit ćemo na našoj stranici u pričama gdje rade naši završeni studenti.

Izvješće priredila i fotografije snimila

dr. sc. Marcela Andreata-Koren

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.