Studenti VGUK na odbojkaškom turniru u Varaždinu povodom Međunarodnog dana sveučilišnog sporta

Međunarodni sveučilišni sportski savez (Fédération Internationale du Sport Universitaire, FISU), od svog osnutka 1949. godine, ključni je pokretač i most između sveučilišnog sporta i obrazovanja širom svijeta. FISU smatra da su sportske vrijednosti i sportske vježbe u savršenoj sinergiji s akademskim duhom te je 2016. godine pokrenuo Međunarodni dan sveučilišnog sporta (International Day of University Sport, IDUS) koji se obilježava 20. rujna i službeno je takvim proglašen od strane UNESCO-a (Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu).

Sveučilište Sjever obilježilo je Međunarodni dan sveučilišnog sporta pozvavši na sudjelovanje, uz studente Sveučilišta Sjever, i naše studente, sportaše Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima te njihove kolege iz Sveučilišta u Zagrebu i Međimurskog veleučilišta Čakovec, na prigodni odbojkaški turnir. Inače, FISU-ov moto je Today's stars, tomorrow's leaders, a kako se promiče i postiže izvrsnost uma i tijela možete vidjeti u foto i video prilogu.

Info stranica: https://www.fisu.net/education/international-day-of-university-sport

Priredio i snimio: Dragutin Samobor

Međunarodni dan sveučilišnog sporta

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.