UREĐAJ ZA UZGOJ PRESADNICA

Na Učilištu se redovito uzgajaju presadnice različitih biljnih vrsta, najčešće povrća, ručnom sjetvom sjemena u za to predviđene kontejnere. To obavljaju studenti. Na taj način imaju vježbe tijekom kojih uče kako izgleda sjeme određene biljne vrste, ali i stručnu praksu tijekom koje raspoređuju sjeme u predviđeno mjesto za uzgoj presadnica (kontejneri), kontroliraju razvoj presadnica, …..

Odnedavno imamo uređaj za sjetvu sjemena za uzgoj presadnica. Ovaj uređaj omogućuje sjetvu svih vrsta povrća, cvijeća, aromatskog i ljekovitog bilja u vrlo kratkom roku i na vrlo precizan način (jedna sjemenka u jednu rupicu kontejnera), što je kod ručne sjetve često nemoguće, posebice kod vrsta koje imaju jako sitno sjeme, kao što su celer, prkos, petunija, begonija i dr.

Uređaj je nabavljen u sklopu Nacionalnog programa održive uporabe biljnih genetskih izvora za hranu i poljoprivredu, kroz mjeru 10., podmjeru 10.2 (Ministarstvo poljoprivrede, Program ruralnog razvoja RH), a koji se na Učilištu provodi.

Unatoč učinkovitosti ovog uređaja, zbog dijela o učenju kako i kada se što radi, studenti će i nadalje jedan manji dio obavljati u ručnoj sjetvi, a i zabavnije je, što se može vidjeti i na slici!

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.