NA UČILIŠTU ODRŽANA EDUKACIJA U SVRHU STRUČNOG USAVRŠAVANJA  NASTAVNIKA SREDNJE ŠKOLE „ARBORETUM OPEKA“ VINICA

Tijekom ožujka i travnja održana je edukacija nastavnika srednje škole „Arboretum Opeka“ iz Vinice u Laboratoriju za kontrolu kakvoće poljoprivrednog reprodukcijskog materijala. Tema edukacije bila je pohrana biljnih gena, formiranje banke biljnih gena, ispitivanje kakvoće sjemena povrtnih vrsta i obnavljanje baze biljnih gena.

Edukacija je organizirana u pet radnih dana u trajanju od 38 sati. Svrha edukacije bila je osposobiti nastavnike da samostalno u sklopu svoje institucije i projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi „Arboretum Opeka“ mogu sakupljati, ispitivati kakvoću i pohranjivati sjeme u svrhu očuvanja biljnih gena.

Edukacija se sastojala od teoretskog i praktičnog dijela s naglaskom na praktični dio u kojem su nastavnici samostalno na pripremljenim uzorcima radili analize kakvoće sjemena. Nakon završene edukacije nastavnici su dobili pisane materijale vezane uz teme edukacije, uz druženje u skladu s epidemiološkim mjerama.

Izvješće sastavila:

Dr.sc. Dijana Horvat

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.