MOSTARSKI PROFESORI NA ERASMUSU U UČILIŠTU

U sklopu Erasmus+ programa mobilnosti (KA107) suradnje s Partnerskim državama nedavno je  u našem Učilištu boravilo troje profesora s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru: prof. dr. sc. Zrinka Knezović, prof. dr. sc. Ivan Ostojić, dekan Fakulteta i prof. dr. sc. Adrijana Filipović, prodekanica za međunarodnu suradnju. Profesorica Knezović je u razdoblju od 10. do 14. svibnja 2021. boravila na mobilnosti u svrhu držanja nastave i održala 8 sati predavanja na kolegiju Biometrika za studente preddiplomskog stručnog studija. Dekan Ostojić držao je nastavu studentima prve godine Specijalističkoga diplomskog stručnog studija Održiva i ekološka poljoprivreda iz područja zaštite bilja na temu Fizikalne mjere zaštite biljaka u ekološkoj poljoprivredi s posebnim osvrtom na SIT (Sterile insect technique) metodu. Zajedno s prodekanicom Adrijanom Filipović, koja je u Učilištu bila u svrhu kombiniranog boravka držanja predavanja i stručnog osposobljavanja, profesor Ostojić predstavio je križevačkim studentima i zainteresiranom nastavnom osoblju mostarsko Sveučilište, posebno promovirajući bogatu znanstveno-nastavnu i stručnu djelatnost svoga fakulteta, kao i mogućnosti za međunarodnu razmjenu koje pruža Erasmus+ program. Gosti su također predstavili prirodna i kulturna bogatstva koja ima grad Mostar, posebno se osvrnuvši na kvalitetu studentskog života u Mostaru.

U sklopu osposobljavanja profesorica Filipović boravila je u suvremeno opremljenom Agrokemijskom laboratoriju koji provodi analize iz područja agronomije i zaštite okoliša za potrebe stručnog rada, znanstvenih istraživanja, nastave i stručne suradnje s gospodarstvom.

Mostarski profesori upoznali su i brojne objekte i prostor pokušališta, kao i raznolike djelatnosti koje provodi naše Učilište, susreli su se i razgovarali s mnogim nastavnicima o mogućnostima nastavka postojeće suradnje. Također su posjetili i svoje dvije studentice Maju Balta i Mateu Terzić, koje u sklopu Erasmusa kod nas obavljaju završnu stručnu praksu. S Dekanicom i Erasmus koordinatoricom obišli su kulturno-povijesne znamenitosti Križevaca kao i prelijepi kalnički krajolik. O svojim su pozitivnim iskustvima i dojmovima mostarski profesori i studentice imali prilike govoriti i na lokalnom Radiju Križevci, posebno poželjevši da se ova uspješno započeta suradnja nastavi i u budućnosti u sklopu novoga sedmogodišnjeg Erasmus+ programa.

                     

O tome više pogledajte na linkovima:

http://aptf.sum.ba/hr/8-naslovnica/3467-erasmus-mobilnost-u-kri%C5%BEevcima.html

http://aptf.sum.ba/hr/8-naslovnica/3457-erasmus-mobility-programme-%E2%80%93-ka-107.html

http://aptf.sum.ba/hr/8-naslovnica/3436-praksa-u-kri%C5%BEevcima-preko-erasmus-programa-mobilnosti.html

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.