Na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima u četvrtak, 10. lipnja, održan je radni sastanak Uredničkog odbora Mljekarskog lista.

Iz Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima članica Uredničkog odbora je dr. sc. Marcela Andreata-Koren.

Mljekarski list je edukativno-informativni časopis koji kontinuirano izlazi od 1963. godine, kada ga na prijedlog redakcije časopisa Mljekarstvo objavljuje Udruženje mljekarskih radnika SRH (danas Hrvatska mljekarska udruga - HMU) pod nazivom Aktualnosti i uspješnosti Mljekarskog lista. Časopis je namijenjen proizvođačima mlijeka jer obrađuje tematiku unaprjeđenja proizvodnje mlijeka. Autori članaka priznati su stručnjaci, a njihovi radovi doprinose afirmaciji časopisa. Urednički odbor ima zadaću sadržaj prilagoditi proizvođačima mlijeka, a aktualnim temama odgovoriti na pitanja i nejasnoće čitatelja. Bez primjene stručnog znanja proizvođači mlijeka neće biti konkurentni na tržištu, a bez primjene tehnoloških dostignuća neće unaprijediti proizvodnju kojom se bave - stoga ulažemo mnogo truda i znanja kako bismo proizvođače mlijeka uvjerili da je svakodnevna edukacija ključ njihova dugoročnog uspjeha...

Riječi dobrodošlice okupljenima uputila je dekanica Učilišta, dr. sc. Marijana Ivanek-Martinčić.

U ime izdavača riječi zahvale na gostoprimstvu u Križevcima uputila je Vera Volarić te je uručila zahvalnicu Ivi Belanu na dugogodišnjem pisanju (42 godine) u Mljekarskom listu.

Nakon radnog dijela donijeti su zaključci u kojem smjeru će ići Mljekarski list, a završne riječi uputio je glavni i odgovorni urednik Zoran Bašić koji je istaknuo kako bi proizvođače mlijeka češće trebalo osvješćivati tekstovima o važnosti higijene mlijeka. - Poslušat ćemo svaki savjet koji će ići na korist da idući brojevi budu još bolji, a cilj je da Mljekarski listi i dalje pokriva sve aktualne teme – poručio je Bašić.

Ovo je prvi sastanak odbora „uživo“ od početka pojave bolesti COVID 19 i jako nam je drago da je održan na našem Učilištu.

Izvor teksta i slika: prigorski.hr; hmu.hr/mljekarski-list

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.