Akademski konjički klub Križevci u subotu, 12. lipnja 2021., organizirao je turnir u preponskom jahanju, a održan je na prostoru Visokog gospodarskog učilišta, na križevačkoj Ratarni. Studenti Učilišta bili su vrlo aktivni u pomoći oko održavanja ovog turnira.

”Turnira nije bilo zaista dugo u Križevcima, čak 15-ak godina, ali u Gradu Križevcima i Visokom gospodarskom učilištu prepoznali su vrijednost konjičkih natjecanja i konja i imamo veliku podršku, na čemu zahvaljujem. Osjećam se ponosno jer smo uspjeli napraviti jedan zaista izvanredan turnir i došli su nam jahači iz cijele sjeverozapadne Hrvatske. Komentiraju kako je lijepo da je turnir opet organiziran u našem gradu i nose odavde lijepe uspomene. Imali smo utakmicu s visinom prepona od 60 cm za najmlađe jahače i jako mlade konje gdje su nastupile četiri naše mlade jahačice s odličnim uspjehom, zatim 80 cm, isto mlada kategorija, gdje su naše djevojke ponovile svoj odličan nastup iz prve utakmice, pa utakmicu od 1 m, zatim od 1.10 i 1.20 m, i s joker utakmicom koja će biti visine oko 1.50 m. Trebalo je puno toga napraviti da bi se mogao organizirati ovakav turnir, ali zadovoljstvo je kada se vidi sreća na licima jahača i posjetitelja turnira.”- izjavio je za portal radio Križevci Željko Gagro, tajnik Akademskog konjičkog kluba Križevci, predsjednik Hrvatske udruge uzgajivača športskih konja i glavni tajnik Hrvatskog konjičkog saveza.

Program je započeo utakmicama za najmlađe konje i jahače, a na službenoj svečanosti otvorenja turnira govorili su u ime organizatora Željko Gagro i dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima dr. sc. Marijana Ivanek-Martinčić.

 „Ovaj jednodnevni turnir obilježava novi početak i novu prekretnicu. Cilj je vratiti kultni križevački turnir. VGUK i Grad Križevci koji nam puno pomaže omogućili su da smo danas ovdje „– poručio je Gagro.

Dekanica je izrazila veliko zadovoljstvo zbog održavanja turnira. „Najveći dio posla oko turnira odradio je Akademski konjički klub Križevci s kojim surađujemo niz godina, a surađujemo i na brojnim projektima. U tijeku je projekt EQUIEDU i želimo razviti novi moderni Konjički centar. Neka pobijedi najbolji i najspretniji i svi se dobro ovdje osjećajte“ – poručila je Marijana Ivanek-Martinčić.

Najbolji i najspretniji u glavnoj utakmici bio je Renato Levanić (BIAGINI-Z KK Zagreb) koji je osvojio nagradu u iznosu od 5 000 kuna.

Izvor teksta i fotografija:

TRADICIJA SE VRATILA Održan križevački turnir u preponskom jahanju – Prigorski.hr

Konjički turnir okupio brojne jahače iz sjeverozapadne Hrvatske u Križevcima (radiokrizevci.hr)

dr.sc. Valentina Papić Bogadi

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.