Započela žetva pokusa pšenice 

 

U četvrtak 8. srpnja 2021., na pokusnim površinama Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima započela je žetva pokusa pšenice čije je sjeme prije sjetve tretirano polimerima i biostimulatorima rasta.

Kao što smo već ranije pisali, pokus je napravljen u suradnji sa francuskom tvrtkom SNF. Na površini od 0.4 hektara posijano je 5 sorata pšenice u 2 tretmana polimerom i mikroorganizmima, jednoj kontroli i 5 repeticija

Prema riječima profesorice dr. sc. Vesne Samobor, voditeljice pokusa, sam pokus je jako dobro uspio, pšenica je ove godine izrazito zdrava, čemu svjedoči i njena zlatno-žuta boja, a kakvi će biti rezultati pokazat će se nakon obavljenih radnji vezanih uz izračun prinosa. 

Više o svemu možete pogledati u priloženom videu. 

Foto/video: Dragutin Samobor  

Tekst: Andreas Mađerić

 

 

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.