OPG  ZAVRŠENE STUDENTICE UČILIŠTA U NOMINACIJI ZA OPG „ZLATA VRIJEDAN“!

Da se podsjetimo, riječ je o projektu kojeg provodi Večernji list u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i partnerima, a ovo je osmi po redu. Svrha projekta je promocija hrvatske poljoprivredne proizvodnje kroz uspješne priče naših poljoprivrednika.

Projekt  je osmišljen kako bi se utjecalo na promjenu percepcije poljoprivrede i rada u poljoprivredi te prikazale dobre priče ljudi koji vrijedno rade na hrvatskim poljima i farmama. 

„U najvećoj mjeri zahvaljujući njima raste vrijednost poljoprivredne proizvodnje“- izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković na predstavljanju početka ovogodišnjeg projekta.

Jedan od ovogodišnjih kandidata za titulu Zlata vrijedan je OPG Marijana Šantić iz Križevaca, gospodarstvo koje uzgaja kupine, maline i lješnjake. Sade i povrće, siju i kukuruz. Na svome gospodarstvu imaju i preradu voća i povrća, rade kupinovo vino, prave sokove, džemove i voćne sirupe. Od prije četiri godine su u sustavu ekološke proizvodnje.

Vrlo smo ponosni na Marijanu, završenu studenticu našega Učilišta. Kao da je bilo jučer kad je, pod prezimenom Mekovec, studirala na usmjerenju Ratarstvo.

Držimo palčeve da ovaj OPG postane Zlata vrijedan i želimo da se ostvare planovi za daljnji razvoj.

O počecima, sadašnjosti te planovima za budućnost možete pročitati na: 

https://www.vecernji.hr/biznis/pa-to-je-trnje-govorili-su-nam-kada-smo-zapoceli-s-kupinama-1514405 - www.vecernji.hr.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.