Održano 19. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije

 

21.08.2021. na oranicama Općine Kalnik pod pokroviteljstvom Županije održano je 19. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije.

A kakvo bi to natjecanje u oranju bilo bez Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima koje još od 1860. itekako ima veze sa tlom, biljkama i životinjama, a samim time i sa oranjem kao pripremom za sjetvu, prokomentirala je Dr. Sc. Marcela Andreata-Koren, prof. visoke škole i novoizabrana Dekanica Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima.

Ove godine je natjecanje održano sa:

  • tri pluga "ravnjaka", gdje je prvo mjesto osvojio Saša Višak, drugo Kristijan Sučić, a treće Mladen Crnčić
  • šest plugova premetnjaka kod kojih je prvo mjesto osvojio Josip Martinović, drugo Zoran Radiček, a treće Zvonko Jež
  • u klasi oldtimera prvo mjesto je zauzeo Valent Sokolić, drugo mjesto je zauzeo Blaž Tomijek sa pomagačem Tomislavom Bukovčanom, dok je treće mjesto pripalo Ivici Miglezu.

Detaljnije o svemu možete pogledati u kratkom video uratku u prilogu kao i fotogaleriji.

 

Foto/Video: Dragutin Samobor

Tekst: Andreas Mađerić

 

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.