Generalni konzul Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji, Zürich, Slobodan Mikac i predstavnik švicarske tvrtke Cleag Lorenz Ueing posjetili su Grad Križevce s ciljem upoznavanja s mogućnostima investiranja u geotermalnu bušotinu Križevčanka-1.
U Gradskoj upravi dočekao ih je gradonačelnik Mario Rajn, direktor Komunalnog poduzeća Martin Kozjak sa suradnicom Nikolinom Stipić, pročelnica Odjela za preddiplomski stručni studij na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima Marcela Andreata-Koren te savjetnica za gradnju i prostorno uređenje Petra Orehovački.
Na početku radnog sastanka gradonačelnik Rajn gostima je predstavio izrađene studije koje se odnose na iskorištavanje geotermalnog potencijala i mogućnost korištenja geotermalne bušotine za grijanje kompleksa javnih zgrada koje su u blizini samog izvora. Uz to, ukratko se osvrnuo i na ostale projekte grada. Nakon kratke rasprave, svi zajedno su obišli lokaciju na kojoj se nalazi sama geotermalna bušotina, koja je na površini Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima.
Generalni konzul i predstavnik tvrtke Cleag tom su prilikom istaknuli zadovoljstvo viđenim, pohvalili planove Grada Križevaca i napomenuli kako su otvoreni za daljnju suradnju i podršku.

Za tekst korišten izvor: https://krizevci.hr/generalni-konzul-republike-hrvatske-u-svicarskoj-posjetio-grad-krizevce/

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.