Početna konferencija GASTROTOP projekta

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima u ulozi vodećeg partnera provodi projekt GASTROTOP - sveobuhvatna obrazovna potpora pružatelja usluga hrane koja olakšava potražnju na novonastalim potrošačkim tržištima s ograničenjima u prehrani, koji provodi zajedno s mađarskim partnerima u okviru prekogranične suradnje programa Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Partneri na projektu su Mađarsko poljoprivredno sveučilište, Kampus u Kaposvaru, Veleučilište u Virovitici, Šomodska trgovačka i industrijska komora iz Kaposvara i Trgovačka i industrijska komora Zalske županije iz Zalaergeszega. Projekt je otpočeo 01.06.2021. i predviđeno trajanje projekta je 16 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 291.243 EUR-a, a od toga vrijednost projekta za Visoko gospodarsko učilište u Križevcima iznosi 60.282 EUR-a.

Opći cilj projekta je poboljšati dostupnost obrazovnih platformi u novoj interdisciplinarnoj domeni – prehrambenom (gastro) turizmu koja se temelji na novim trendovima potražnje za različitim kategorijama hrane. Glavni ciljevi projekta su razvoj i provedba neformalnih edukacijskih programa za prehrambeni (gastro) turizam.

Svrha projekta je razviti sveobuhvatnu obrazovnu podršku za proizvođače hrane i pružatelje usluge spremanja hrane koja će olakšati potražnju za novim posebnim prehrambenim potrebama tržišta.

Tim povodom, 09.09.2021. na seoskom turizmu Rakić u Čabrajima održana je početna konferencija u organizaciji Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca. Uz sudjelovanje projektnih partnera i vanjskih dionika projekta, početnu konferenciju je s par prigodnih riječi pozdravila dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima dr.sc. Marijana Ivanek Martinčić, a skupu se je obratio i gradonačelnik grada Križevaca g. Mario Rajn koji je tom prilikom istaknuo ulogu Učilišta kao važnog čimbenika za ukupni razvoj grada kroz dugogodišnji kontinuirani proces provođenja visokoškolskog obrazovanja, ali i cijeli niz realiziranih, i projekta u provedbi. Na početnoj konferenciji bila je nazočna i gđa. Andrea Kakas, programski menadžer Zajedničkog tajništva HU-HR programa prekogranične suradnje koja je prezentirala sam Program. Nakon toga je dr.sc. Silvije Jerčinović, menadžer projekta predstavio projekt, njegove partnere, cilj i svrhu, te ciljne skupine i ishode. U nastavku početne konferencije predstavnik svakog od projektnih partnera predstavio je svoju instituciju i aktivnosti koje će se provoditi tijekom ukupne provedbe projekta. Visoko gospodarsko učilište predstavila je dr.sc. Kristina Svržnjak, a Mađarsko poljoprivredno sveučilište, Kampus u Kaposvaru predstavio je Atilla Pintér. Božidar Jaković prezentirao je aktivnosti Veleučilišta u Virovitici, Šomodsku trgovačku i industrijsku komoru iz Kaposvara i njezine aktivnosti predstavila je Andrea Kovács, i naposlijetku, aktivnosti Trgovačke i industrijske komore Zalske županije iz Zalaergeszega predstavila je njena predstavnica Valéria Szombath.

 

Dr.sc. Silvije Jerčinović, prof.v.š.

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.