U Ministarstvu poljoprivrede su u četvrtak, 23. rujna 2021. godine 11 hrvatskih institucija koje se bave biljnim genetskim izvorima, među kojima i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, potpisale Ugovor o financiranju i sudjelovanju u provedbi Nacionalnog programa očuvanja i održive uporabe biljnih genetskih izvora za hranu i poljoprivredu za 2021. godinu. Ovo je treći Nacionalni program očuvanja i održive uporabe biljnih genetskih izvora za hranu i poljoprivredu u Republici Hrvatskoj kojeg je Vlada Republike Hrvatske u srpnju ove godine donijela za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Sudionicima Nacionalnog programa dodjeljuju se financijska sredstva u iznosu od 590 tisuća kuna iz Državnog proračuna.

Za Učilište ugovor je potpisala dekanica dr. sc. Marijana Ivanek-Martinčić, a sudjelovanje u Nacionalnom programu preduvjet je za sudjelovanje u podmjeri 10.2. » Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi«  Programa ruralnog razvoja. Učilište sudjeluje u Nacionalnom programu očuvanja i održive uporabe biljnih genetskih izvora za hranu i poljoprivredu od samih početaka Programa, 2014. godine.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.