Europski tjedan održivog razvoja obilježava se od 18. rujna do 9. listopada pod motom „Misli globalno, djeluj lokalno“ s ciljem promicanja održivog razvoja u lokalnoj zajednici, regiji, zemlji i Europi.

Ove se godine, po prvi puta, obilježava i u Križevcima. Organizator je KLIK energetska zadruga u partnerstvu s Gradom Križevcima, pod pokroviteljstvom Culture Shock festivala i EUKI Living Streets projekta te EIT Climate-KIC inicijative “Gradovi budućnosti jugoistočne Europe”.

Aktivnosti u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja započele su u petak, 24. rujna otvaranjem Energetsko – klimatskog ureda energetske zadruge KLIK i Grada Križevaca i otvorenim vratima za građane gdje su mogli sudjelovati na predavanju Zelene energetske zadruge o ulozi građana u energetskoj tranziciji te uključivanju građana u projekte energetske učinkovitosti.

U subotu i nedjelju, 25. i 26 rujna, aktivnosti su nastavljene tematskim festivalom „KLIKni na održivo“.

Doprinos ovim aktivnostima dalo je i Učilište, predstavljajući kolekciju starih sorti povrća koje se umnažaju i čuvaju u Učilištu, tradicionalne sorte jabuka iz kolekcije starih sorti u voćnjaku Učilišta, te grožđe sorte kleščec, autohtone sorte kalničkog vinogorja koja je revitalizirana zahvaljujući projektu koji je provelo Učilište, gdje se nalazi i vinograd.

U predstavljanju sudjelovale su dr. sc. Zvjezdana Augustinović, dr. sc. Sandra Kantar i dr. sc. Marcela Andreata-Koren, profesorice visoke škole i predavačice na Specijalističkom diplomskom stručnom studiju Poljoprivreda, usmjerenju Održiva i ekološka poljoprivreda na Učilištu.

Što se sve do sada događalo na tematskom festivalu „KLIKni na održivo“, možete pročitati na portalu prigorski.hr, na poveznicama https://bit.ly/2Wma8uk i https://bit.ly/3id8brB.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.