POČELA AKADEMSKA GODINA ZA NOVU GENERACIJU REDOVITIH STUDENATA

 

Dana 4. listopada 2021. započeo je studentski život redovitih studenata prve godine preddiplomskog stručnog studija Poljoprivreda na VGUK.

Na samom početku pozdravnim riječima „brucošima“ obratile su se dekanica dr. sc. Marcela Andreata-Koren, prodekanica za nastavu i studente dr. sc. Tatjana Jelen i pročelnica odjela za preddiplomski stručni studij Dušanka Gajdić, univ. spec. oec.

Dekanica je studentima izrazila dobrodošlicu na Učilište koje ima tradiciju obrazovanja u poljoprivredi od 1860. godine. Zatim je održala prezentaciju u kojoj je ukratko objasnila gdje su studenti došli, što ih čeka tijekom studija te napravila prikaz strukture nove generacije studenata prema srednjoj školi iz koje dolaze i obrazovnom programu koji su završili, ali i drugim pojedinostima.

I dekanica i prodekanica su naglasile važnost prihvaćanja odgovornosti prema studiranju već od prvog dana, s naglaskom da će Učilište uvijek biti potpora u ovom važnom dijelu života, u nastavnim, ali i izvannastavnim aktivnostima koje se mogu odvijati na Učilištu.

„Za sva pitanja, nepoznanice, možete se obratiti nastavnicima – mentorima na 1. godini, Ivi Rojnici, mag. ing. agr. i dr. sc. Sandri Kantar“ – navela je dekanica Andreata-Koren.

Prijam je završio obraćanjem mentorice Ive Rojnice i predsjednika studentskog zbora VGUK, Nikole Mikinca koji ih je pozvao na suradnju i uključivanje u studentske aktivnosti.

Svi prisutni su studentima poželjeli sreću i uspjeh u studiranju.

Nakon prvih sati predavanja, prvi dan je okončan podjelom indeksa, čime su ovi mladi ljudi zaista i postali akademski građani, studenti Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima.

Fotografije snimio: Andreas Mađerić, viši inf. ref.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.