Virtualni Sajam visokog obrazovanja i stipendija

 

Dragi studenti,

ovu srijedu od 10 do 16 sati održava se 17. virtualni Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS).

Posjetitelji će moći posjetiti virtualne štandove više od 40 domaćih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državnih institucija, veleposlanstava i inozemnih kulturnih centara, tvrtki i zaklada koje predstavljaju svoje studijske programe, stipendije te programe stručne prakse. Usporedo s virtualnim izlaganjem, pripremljen je i zanimljiv popratni program, u kojem se ističe SAS Podcast na temu financijske pismenosti. Odgovor na pitanje Jesmo li financijski (ne)pismeni? pokušat će dati zanimljivi gosti: stručnjakinja za financije, student stipendist, voditeljica projekta te voditeljica obrazovnog savjetovanja iz IRO-a koji će u panel diskusiji raspravljati o važnosti financijske pismenosti za nastavak obrazovanja.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) predstavit će prednosti virtualnih i kombiniranih mobilnosti s naglaskom na pogodnosti koje donosi u kontekstu Erasmus+ prioriteta (zeleno, digitalno i uključivo). Grad Zadar predstavit će svoju aplikaciju za stipendije, a Grad Rijeka razne oblike stipendiranja. Sveučilište u Rijeci predstavit će svoju bogatu ponudu studijskih programa i razne oblike financijske pomoći studentima, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH predstavit će i vlastite stipendije.

Posjetitelji svakako trebaju posjetiti radionicu pod nazivom Kako do studija u Hrvatskoj i inozemstvu, nakon čega slijedi i radionica o TOEFL-u – testu engleskog jezika često traženome za upis studija u inozemstvu. Uz navedenu temu, ističemo i izlaganje austrijskih visokoškolskih institucija i tvrtki, koje će u popratnom programu predstaviti svoje obrazovne programe i načine stipendiranja, ali i mogućnosti za obavljanje stručne prakse u Austriji. Na sajmu će biti i izlagači koji će govoriti o mogućnosti studiranja uz stipendije u SAD-u, Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Kanadi i drugim zemljama.

Točna satnica programa nalazi se u privitku ovog maila, a bit će objavljena i na web-stranici IRO-a te na početnoj stranici SAS-a. Pristup SAS-u moguć je registracijom preko sljedeće poveznice: https://register.empl.io/sas2021.

Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.