DEKANICA UČILIŠTA NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA KRIŽEVACA

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn održao je 20. listopada 2021. u Gradskoj upravi radni sastanak s novoizabranom dekanicom Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, dr.sc. Marcelom Andreata-Koren.
 

Na početku sastanka gradonačelnik je dekanici uputio čestitke i poželio uspješan rad.


Jedna od tema radnog sastanka bila je unapređenje suradnje između Grada Križevaca i Visokog gospodarskog učilišta, za što su i gradonačelnik i dekanica istaknuli kako je svakako važno nastaviti dobru i dvosmjernu komunikaciju.

Između ostalog, razgovaralo se i o projektima u kojima trenutno sudjeluje VGUK, s naglaskom na projekt EQUI EDU koji se temelji na dugoj tradiciji konjogojstva i konjičkog sporta u Hrvatskoj i Mađarskoj. Kroz projekt će biti razvijeni obrazovni sadržaji za studente i odrasle polaznike u području konjogojstva i konjičkog spora, a izradit će se i projektna dokumentacija za izgradnju jahališta, zatvorene hale, staje za konje i popratnih prostorija, čime će se stvoriti preduvjeti za uspostavu regionalnog centra za konjogojstvo i konjički sport u Križevcima, a što je, kako je napomenuo gradonačelnik, od velikog interesa za grad.

S obzirom da je Visoko gospodarsko učilište u Križevcima najstarija obrazovna ustanova u području poljoprivrede u Hrvatskoj, dekanica i gradonačelnik složili su se kako je u nadolazećem razdoblju potrebno raditi na popularizaciji ove ustanove među mladima kako bi iz godine u godinu rastao broj upisanih studenata, a samim time se nastavila ova dugogodišnja tradicija obrazovanja u području poljoprivrede.
 

Na kraju radnog sastanka dekanica je uručila gradonačelniku kišobran s logom Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, a gradonačelnik je dekanici poklonio izvorni križevački suvenir Križevačku čunčanu čipku.

Izvor: Gradonačelnik održao radni sastanak s novoizabranom dekanicom VGUK - Grad Križevci (krizevci.hr)

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.