STUDENTI VGUK POSJETILI KRIŽEVAČKI LABORATORIJ INOVACIJA ZA KLIMU (KLIK)

U srijedu, 10.11.2021. studenti I. godine specijalističkog diplomskog stručnog studija Poljoprivreda, usmjerenje Održiva i ekološka poljoprivreda, posjetili su s dr.sc. Sandrom Kantar i dr.sc. Silvijem Jerčinovićem u okviru kolegija „Održivi razvoj u poljoprivredi“ ured KLIK-a.  KLIK (Križevački Laboratorij Inovacija za Klimu) je energetska zadruga osnovana  kako bi pridonijela razvoju energetski neovisnog grada i tranziciji prema klimatski neutralnom gradu. Svrha Zadruge je da potakne lokalno stanovništvo na ulaganje u obnovljive izvore energije, kako u javne projekte, tako i u svojim kućanstvima, da pomaže građanima u razradi i prijavi projekata obnovljivih izvora energije, da bude mjesto za sva pitanja vezana za energiju, klimu, kvalitetu života te da bude pokretač promjena u svojoj lokalnoj zajednici.

Zaposlenica ureda Ivana Šatrak, mag. paed upoznala je studente s radom ureda, aktivnostima i projektima u kojima sudjeluju te edukacijama i radionicama koje pohađaju. Kao ambasadorica Globalnih ciljeva održivog razvoja za Koprivničko-križevačku županiju, Ivana je održala kratko izlaganje na tu temu.

Studentima se posebno svidjela izložbena oprema, kao što su primjerice dizalice topline, električni bicikl, solarni DJ, građevinski materijal od konoplje, a posebice komposter kojeg su izradili studenti iz Splitsko-dalmatinske županije - osnivači startup-a "UniCompoST". Studenti su od KLIK-a dobili vrijedne poklon pakete s promotivnim materijalima i predmetima.

Na kraju ovog, vrlo korisnog i zanimljivog druženja, bogata suradnja KLIK-a i VGUK- a nastavlja se sudjelovanjem na sljedećem hackatonu.

Izvješće napisala:
Dr.sc. Sandra Kantar, prof. v. š.

Više informacija o KLIK-u dostupne su na sljedećim poveznicama:

https://www.zadruga-klik.hr/

https://www.facebook.com/KLIK-Kri%C5%BEeva%C4%8Dki-Laboratorij-Inovacija-za-Klimu-109312797507913

A kako nam je bilo u KLIK-u može se vidjeti na fotografijama.

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.