Posjet Rumunjskoj u okviru Erasmus+ programa

 

Nastavnici Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima dr.sc. Silvije Jerčinović, dr.sc. Sandra Kantar i dr.sc. Kristina Svržnjak boravili su u  razdoblju od 21.02.2022.-25.02.2022. u Rumunjskoj u sklopu programa mobilnosti Erasmus+.

Dr.sc. Sandra Kantar i dr.sc. Kristina Svržnjak boravile su u svrhu stručnog usavršavanja, a dr.sc. Silvije Jerčinović u svrhu podučavanja na Banat University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine „King Michael I of Romania“ u Temišvaru. Tom prilikom, nastavnice su se detaljnije upoznale s ustrojstvom Fakulteta za menadžment i ruralni turizam i Poljoprivrednog fakulteta, smjerovima na tim fakultetima, studentskim standardom i radom knjižnice.  Dr.sc. Silvije Jerčinović održao je predavanje studentima prve godine Poljoprivrednog fakulteta, smjera Održivi razvoj i inženjerstvo zaštite okoliša.

Na Fakultetu za menadžment i ruralni turizam održan je radni sastanak kojem su nazočili dekan dr.sc. Ioan Brad, dr.sc. Andrea Feher,  dr.sc. Ramona Ciolac,  (svi s Odsjeka za Ekonomiju i financije poduzeća), dr.sc. Tabita Adamov – voditeljica za istraživanja i društvena pitanja na Univerzitetu i prodekanica odsjeka, dr.sc. Cosmin Salasan (oba s Odsjeka za Ruralno upravljanje i razvoj), te dr.sc. Laura Smuleac, Erasmus koordinatorica s Agronomskog fakulteta. Na sastancima, kao i potpora u izvođenju nastave, sudjelovao je i dr.sc. Vlad Mircov, profesor agroklimatologije s Agronomskog fakulteta. Razgovor s rumunjskim kolegama  bio je usmjeren na razvoj Erasmus+ mobilnosti nastavnog osoblja i studenata, istraživačke i ostale razvojne projekte, te na suradnju u području ruralnog turizma i ruralnog razvoja.

Erasmus mobilnost je imala vrlo pozitivan utjecaj na dosadašnju suradnju, a sigurno će u velikoj mjeri utjecati i na buduću suradnju između dviju prijateljskih institucija.

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Foto Foto Foto

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.