SmartROOT projekt – Transnational Event on data driven Mixed Farming Systems

U ponedjeljak, 28. veljače održan je u sklopu SmartROOT projekta on-line transnacionalni skup o mješovitim sustavima uzgoja u poljoprivredi u organizaciji tvrtke Agrivi, uz potporu SmartROOT konzorcija.

SmartROOT projekt je projekt strateškog partnerstva na polju višeg obrazovanja koji se fokusira na pripremi zajedničkog Magisterija na polju Mješovitih sustava uzgoja (Mixed Farming Systems).

Ciljevi ovog skupa su:

- dovesti zajedno akademike i studente iz raznih polja agronomije, stočarstva, informatičkih znanosti i financija

- potaknuti znatiželju javnosti za primjenu suvremenih tehnologija u primarnom sektoru

- naglasiti sve benefite primjene modernih tehnologija u ovom sektoru

- prikazati potrebu za novim oblicima poslovanja u industriji, koji se sastoje primarno od ljudi s interdisciplinarnim pozadinama

Skup je organiziran s tri uvodne teme i tri okrugla stola, svaki s voditeljem i dva panelista. Prva tema bila je o izazovima i utjecaju digitalizacije na mješovite sustave uzgoja u poljoprivredi, druga je bila o razmjeni znanja o mješovitim sustavima uzgoja u poljoprivredi, a treća o rješenjima tvrtke Agrivi za  praćenje mješovitih sustava uzgoja u poljoprivredi.

Na drugom okruglom stolu o razmjeni znanja o mješovitim sustavima uzgoja u poljoprivredi jedan od panelista bio je mr.sc. Miomir Stojnović.

 

dr. sc. Marcela Andreata-Koren, prof. v. š.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.