POSEBNO PRIZNANJE ZA OČUVANJE AUTOHTONIH SORTI u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ dodijeljeno je Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima i Rasadniku Kleščec

U četvrtak navečer, 28. travnja 2022., u dvorani hotela Croatia u Cavtatu 400 sudionika 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu uživalo je na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada 'Suncokret ruralnog turizma Hrvatske'. 

Ovo je događanje, koje se održava već deveti put, postalo tradicionalno. Iz godine u godinu otkriva svijetu sve više atraktivnih ruralnih destinacija, promovira tradicijske sadržaje, povezuje najznačajnije projekte, proizvođače, događaje i zanimljivosti, čuva izvornost, vodi računa o održivosti i, što je najvažnije, stvara nove proizvode ruralnog turizma. Ove je godine prijavljeno 138 projekata od kojih je dodijeljeno 59 nagrada, zlatnih, srebrnih i brončanih povelja te posebnih priznanja, u raznim kategorijama.

POSEBNO PRIZNANJE ZA OČUVANJE AUTOHTONIH SORTI u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ dodijeljeno je Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima i Rasadniku Kleščec.

Priznanje je preuzela dekanica, dr. sc. Marcela Andreata-Koren, vrlo ponosna na spomen Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima na tako velikoj i značajnoj manifestaciji.

Znanje i trud Dragutina Kamenjaka, dipl. ing., višeg predavača na Učilištu na ovaj način je prepoznato na nivou Hrvatske. To je plod dugogodišnjeg rada i stručnosti, uz direktno sudjelovanje studenata Učilišta koji na taj način stječu praktična iskustva i uz učenje o vinogradarstvu, uče i o očuvanju autohtonih sorata.

Naravno da treba navesti da je cijelo vrijeme bila prisutna i potpora Koprivničko-križevačke županije i grada Križevaca. Toplo se nadamo da će nas i u budućnosti pratiti na razvojnom putu, putu od grožđa do vina s oznakom Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima.

Čestitke našem Učilištu, stručnjaku za vinogradarstvo i vinarstvo, kolegi Kamenjaku, studentima Učilišta, uz posebnu zahvalu za potporu svima koji su u ovoj lijepoj priči sudjelovali.

U nastavku možete vidjeti povijest stvaranja ove priče, u prekrasnoj prezentaciji Dragutina Kamenjaka, v. pred.

VGUK

Četiri suncokreta ruralnog turizma i posebno priznanje stigli u našu županiju (kckzz.hr)

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" | Facebook

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.