Sudjelovanje Učilišta na 13. međunarodnom sajmu Agro ARCA

U Prelogu je od 13. do 15. svibnja 2022. održan međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji. Organizatori sajma su Grad Prelog i Udruga inovatora Hrvatske.

Visoko gospodarsko učilište na sajmu je predstavljeno na dva načina: 

Sva tri dana bili smo prisutni na izložbenom prostoru u suradnji s tvrtkom CODEL d.o.o.  Solutions & Engineering, koja se bavi izradom i projektiranjem sustava za proizvodnju i industriju. Na sajmu je, između ostalog, prikazivana naša bespilotna letjelica i njezina mogućnost multispektralne analize  s ciljem kreiranja specifičnog seta podataka te njihove obrade kako bi se odredilo stanje biljaka na nekoj parceli u stvarnom vremenu.

Drugi dan sajam su posjetili Marcela Andreata-Koren – dekanica, Andreas Mađerić – viši informatički referent te Ivan Lukačić, bacc. ing. agr. – student druge godine specijalističkog diplomskog stručnog studija Poljoprivreda, usmjerenja Održiva i ekološka poljoprivreda na VGUK. Glavno događanje bilo je na Inovacijskom forumu: Mladi u poljoprivredi, na kojem je Ivan imao izlaganje s temom: Prednosti zelene gnojidbe sjetvom smjesa različitih biljnih vrsta.

Bravo Ivane!

U pozivnici sa sajma možete vidjeti cjeloviti sadržaj.

VGUK

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.