Profesori Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima članovi Povjerenstva za obranu diplomskih radova na Magyar Agrár Es Elettudományi Egyetem u Kaposvár-u

U srijedu 8. lipnja 2022. godine dr. sc. Silvije Jerčinović i dr. sc. Siniša Srečec na zamolbu kolega sa Magyar Agrár Es Elettudományi Egyetem [međunarod. krat. MATE] u Kaposvár-u, sudjelovali su u postupku obrane diplomskih radova, u svojstvu vanjskih članova Povjerenstva za obranu i ocjenu diplomskih radova na diplomskom studiju Regionális és Környezeti Gazdagástan MSc [Regional and Environmental Economic Studies MSc].  

Povjerenstvom je predsjedao dr. sc. Gergely Tóth, redoviti profesor na  Magyar Agrár Es Elettudományi Egyetem, ili u prijevodu Mađarsko Sveučilište poljoprivrede i znanosti o životu u Kapošvaru, a članovi povjerenstva s Mađarske strane bili su Dr. Cecília Zsuzsanna Mezei, izvanredna profesorica Sveučilišta MATE,  Dr. Viktor Varjú, direktor Instituta za regionalne studije, a tajnica Povjerenstva bila je Bernadett Nagy, doktorandica na Institutu za ruralni razvoj i održivu ekonomiju (sl. 1).

Obrani diplomskih radova pristupilo je pet studenata međunarodnog diplomskog studija Regionális és Környezeti Gazdagástan MSc [Regional and Environmental Economic Studies MSc]; Salima Akbour iz Maroka, Nisrine Jha također iz Maroka, Abdul Malek iz Bangladeša, Carla Maria Molteni iz Argentine i Bence Végvári iz Mađarske (sl. 2). Ti studenti su prethodno u sklopu aktivnosti INTERREG Projekta prekogranične suradnje Hrvatske I Mađarske, bili i polaznici Ljetne škole, kao i nastave koju su u Probnom (zimskom) semestru održali dr. sc. Siniša Srečec i dr. sc. Silvije Jerčinović u Kapošvaru (uživo) i u Križevcima (online), te su na osnovi provedenih projektnih aktivnosti, zamoljeni su od Zamjenice direktora Kampusa u Kapošvaru za poslove obrazovanja dr. sc. Szilvie Áprily da prihvate članstvo u Povjerenstvu za obranu diplomskih radova. Inače, uobičajena praksa Sveučilišta MATE je da na međunarodnim studijima svake godine angažira inozemne članove Povjerenstava za obrane diplomskih radova.

Potrebno je napomenuti da je Visokome gospodarskom učilištu u Križevcima ukazana velika čast time što je jedan od djelatnika VGUK imenovan Zamjenikom predsjednika povjerenstva (sl. 3).

Što se tiče ostvarenih rezultata obrane diplomskih radova, jedna pristupnica i jedan pristupnik ostvarili su izvrstan uspjeh, a troje pristupnika vrlo dobar. Na kraju članovi Povjerenstva i sada već diplomanti odnosno novi magistri snimljeni su u zajedničkoj fotografiji (sl. 4). 

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.