U zdravom tijelu zdrav duh – pješačenje na Kalnik

 

Veći broj studenata Učilišta, vanjska suradnica iz Tjelesne i zdravstvene kulture  Maja Zegnal Koretić, dekanica Marcela Andreata-Koren, informatički referent Andreas Mađerić, bivši zaposlenik Učilišta Dragutin Samobor, te nekoliko izvanučilišnih hodača, u subotu, 11. lipnja 2022., prešli su put od Križevaca do Kalnika (mjesto Kalnik) pješačeći.

Kako je ostvareno ovo događanje pod nazivom „U zdravom tijelu zdrav duh“?

Studentski zbor Učilišta prijavio je projekt na poziv Studentskog centra Varaždin i dobio financijsku potporu za podmirenje troška prijevoza i hrane. Izvedba ovog događanja planirana je za Dan grada Križevaca kao doprinos uveličavanju svečanosti, međutim nije se stiglo ostvariti i tako je dogovoreno za ovaj datum.

Sastali smo se na dogovorenom mjestu, krenuli  i hodali više od četiri sata. Naravno, s odmorom. Bilo je tu hodanja po asfaltu, ali puno više po putovima između oranica i po šumama.

Malo sunca, malo hladovine, malo tvrde podloge, malo mekane (obuća je malo otežala), malo smo šutjeli, malo pričali pa čak i zapjevali! Možemo reći da je to druženje po lijepom vremenu i u dobrom društvu. Poneki uspon stvarao je manje teškoće, ali smo svi došli na zakazano mjesto u približno isto vrijeme. Tada smo zasjeli u hladovinu obližnjeg dućana i uživali u pripremljenom obroku, grahu s kobasicama, i osvježenju.

Trebalo se vratiti od kuda smo došli. Sretni što za povratak više nije trebalo hodati, pomalo umorni, sjeli smo u autobus koji nas je vratio na mjesto s kojega smo krenuli u, za većinu, nepoznatu avanturu.

 

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.