Natjecanje studenata u izradi poslovnog modela ruralno-turističkih gospodarstava za tržište potražnje posebnih prehrambenih potreba

Studenti VGUK, dana 13.06.2022 godine, zajedno sa studentima Agronomskog fakulteta, sudjelovali su na natjecanju u izradi poslovnog modela ruralno-turističkih gospodarstava na imanju Seoskog turizma Rakić u Čabrajima, nedaleko od Križevaca. Studenti su kroz proteklih pet mjeseci kontinuirano radili na izradi poslovnog plana podijeljeni u nekoliko manjih grupa. Prvo su se upoznali s temom kroz panel raspravu, nakon čega su slijedile radionice za studente te mentorski sastanci. Uloge mentora preuzeli su profesori s VGUK dr. sc. Silvije Jerčinović, dr. sc. Sandra Kantar, dr. sc. Kristina Svržnjak  te asistentica s Agronomskog fakulteta u Zagrebu Gabriela Sušac, mag. ing. agr.

Na imanju Seoskog turizma Rakić studenti su prezentirali svoje ideje vezane za posebne prehrambene potrebe u obliku poslovnih planova koje su primjenjive na ruralno-turističkim gospodarstvima. Na početku sve je pozdravio voditelj projekta Gastrotop, Silvije Jerčinović, te suradnice na projektu Kristina Svržnjak i Sandra Kantar. Studenti su morali hrabro stati pred ocjenjivački žiri koji su činile prof. dr. sc. Tihana Sudarić i  Lucija Bencarić, mag. ing. agr. s Agrobiotehničkog fakulteta u Osijeku te Jasmina Rakić Horvat, vlasnica seoskog turizma Rakić, te predstaviti svoj dosadašnji rad na projektu i timski prezentirati izrađeni poslovni model. Svi studenti bili su izvrsni, inovativni te pokazali znanje i kvalitetu rada u timu. Predstavili su tzv. „FREE FROM“ proizvode od mrkve, konoplje, brusnice, buće, s manje šećera, a više vitamina i slično, a privlačenje na ruralno-turistička gospodarstva prikazali kroz edukativne oblike, kroz influencer marketing, festivale te zanimljive slastice za posebne prehrambene potrebe i ostale inovativne oblike prodaje. Iako su ideje svih studenata bile izvrsne, ocjenjivački žiri je odlučio da je studentska ideja vezana uz proizvode od brusnica najviše INovativna te je tako grupa pod nazivom „OPG ENIGMA“ odnijela pobjedu, dok su sve druge grupe studenata ponijele kućama zasluženo drugo mjesto i simbolične poklone.

Nakon glasanja, proglašavanja pobjednika i obilaska ruralno-turističkog gospodarstva, sudionici natjecanja su se okupili u vanjskim prostorima ruralno-turističkog gospodarstva, obišli gospodarstvo i jezero Čabraje te u dobrom društvu ručali i družili se.

Više o događaju možete pročitati na https://epodravina.hr/foto-u-sklopu-projekta-gastrotop-studenti-se-natjecali-u-izradi-poslovnih-modela-ruralno-turistickih-gospodarstava/

Izvješće sastavio:

Marko Vidaković, student

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.