U organizaciji Udruge orača Koprivničko-križevačke županije te uz potporu Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, u subotu, 27. kolovoza u Koprivnici je održano jubilarno 20. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije.

Natjecanje je otvorio Državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak. Natjecanju su prisustvovali župan Darko Koren, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, koji su se obratili skupu. 

Predsjednik Udruge orača KKŽ Darko Novotni pozdravio je okupljene s riječima:

„Zahvaljujem Županiji na dugogodišnjoj podršci. Udrugu smo osnovali 2007. godine, a dosad smo mnogo puta pobijedili na županijskim i državnim natjecanjima te se proslavili i u svijetu. Ponosan sam na ovo jubilarno, 20. natjecanje, a potrebno je spomenuti kako naši igrači nisu samo natjecatelji nego vrijedni ljudi koji imaju svoje OPG-ove i marljivo rade.“

Sudili su Željko Goldašić, Ivan Spudić, Katarina Pokrivač i Vilko Kukec iz Međimurske, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije. Bilo je ukupno 12 natjecatelja - šest u kategoriji pluga premetnjaka, četiri u kategoriji ravnjaka i dva u kategoriji oldtimera.

Na natjecanju je bilo prisutno nekoliko sadašnjih, veći broj bivših studenata i dekanica dr. sc. Marcela Andreata-Koren. Također, među 12 natjecatelja, u paru s ocem, bio je student Učilišta Ivan Lukačić.

U kategoriji pluga ravnjaka prvo mjesto je osvojio Saša Višak, drugo je mjesto pripalo Kristijanu Sučiću, a treće Marijanu Stanešiću.

U kategoriji pluga premetnjaka najbolji je bio Josip Martinović, drugi je bio Tomislav Nemec, a treće je mjesto zauzeo Tomislav Kvakar.

U kategoriji oldtimera najbolji je bio Blaž Tomijek, a drugoplasnirani Ivica Miglez.

Natjecanju je prisustvovala i brojna publika.

Poseban doprinos natjecanju, kao voditeljica i moderatorica, dala je mr. sc. Tatjana Međimurec, voditeljica Službe u Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede, kao i učenici i djelatnici Srednje gospodarske škole Križevci te Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima.

Izvor teksta i fotografija: kckzz.hr. (Saša Višak i Josip Martinović pobjednici jubilarnog 20. natjecanja orača Koprivničko-križevačke županije (kckzz.hr))

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.