Natječaj za izradu kreativnog rješenja i grafičkog dizajna
edukativno-promotivnog letka Antikorupcijskog povjerenstva KKŽ

 

ANTIKORUPCIJSKO POVJERENSTVO

 KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

raspisuje Natječaj za izradu kreativnog rješenja i grafičkog dizajna edukativno-promotivnog letka Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije (u daljnjem tekstu: Natječaj).

I. Cilj Natječaja

            Glavni cilj ovog Natječaja je pribavljanje kreativnog rješenja i grafičkog dizajna (oblikovanja) edukativno-promotivnog letka koji će svojim izgledom, dizajnom i sadržajem doprinijeti promociji podizanja svijesti o važnosti uloge građana i uloge osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju.

            Promotivni letak treba biti informativnog karaktera koji će građanima na području Koprivničko-križevačke županije ukratko dati informacije o tome što je korupcija, najčešćim pojavnim oblicima korupcije, prevenciji, posljedicama i mogućnosti prijave sumnje na korupciju na području Koprivničko-križevačke županije Antikorupcijskom povjerenstvu Koprivničko-križevačke županije (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) i ostalim institucijama koje su nadležne za postupanje sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

Očekuje se da edukativno-promotivni letak bude kreativno oblikovan, vizualno dopadljiv te da pored obveznih dijelova sadrži i druge kreativne dijelove s ciljem lakšeg približavanja sadržaja letka krajnjem čitatelju istog.

 II. Sudionici Natječaja

            Ovaj Natječaj otvoren je za studente koji studiraju na visokim učilištima koja obuhvaćaju sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, a koja imaju sjedište na području Koprivničko-križevačke županije te studente koji studiraju na ostalim visokim učilištima, ali imaju prebivalište na području Koprivničko-križevačke županije.

            Moguća je suradnja više studenata.

III. Obvezni sadržaj letka

            Letak mora sadržavati:

- naziv organizatora: Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije,

- logo Povjerenstva,

- službeni grb Koprivničko-križevačke županije,

- sadržaj teksta vezan uz tematiku korupcije (informacije o tome što je korupcija, najčešćim pojavnim oblicima korupcije, prevenciji, posljedicama) i mogućnosti prijave sumnje na korupciju Povjerenstvu na mail antikorupcija@kckzz.hr te ostalim institucijama koje su nadležne za postupanje sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

            Sadržaj letka mora biti pisan standardnim hrvatskim jezikom.

            Logo Povjerenstva te službeni grb Koprivničko-križevačke županije dostavlja se na zahtjev (molimo zatražiti putem e-maila: jelena.drakulic@kckzz.hr).

Za osmišljavanje obveznih dijelova sadržaja teksta vezanog uz tematiku korupcije, sudionici natječaja mogu se služiti Akcijskim planom sprječavanja korupcije u Koprivničko-križevačkoj županiji za razdoblje od 2022. godine do 2024. godine ("Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije" broj 4/22.) te općenitim informacijama o Povjerenstvu (njegovom ustrojstvu, djelokrugu, donesenim aktima), a koje se nalaze na poveznici: https://kckzz.hr/hr/radna-tijela-kkz/antikorupcijsko-povjerenstvo.

 

IV. Uvjeti sudjelovanja

            Prijavljeni radovi moraju ispunjavati sljedeće uvjete i kriterije koji će se uzimati u obzir prilikom evaluacije i odabira najboljeg rješenja:

-prijedlog kreativnog rješenja i grafičkog dizajna promotivnog letka u boji na trodijelnom A4 formatu (slobodna tehnika),

-dizajn i svi vizualni materijali (fotografije, ilustracije, crteži i dr.) moraju biti originalni rad autora/ice,

-jednostavnost, vidljivost, originalnost, široka primjenjivost,

-inovativnost i originalnost predloženog sadržaja, dizajna i grafičkog rješenja mora biti u skladu s temom- približavanje pojma korupcije, pojavnih oblika, prevencije te načina prijavljivanja.

V. Pravila Natječaja

            Slanjem prijave na propisanom obrascu koji je sastavni dio ovog Natječaja i rada na Natječaj, sudionici pristaju na Pravila Natječaja koji su sastavni dio ovog Natječaja.

VI. Nagrada

            Autoru/ici odabranog najboljeg rada dodijelit će se novčana nagrada u ukupnom iznosu od 2.000,00 (dvije tisuće) kuna (neto) / 265,45 EUR-a[1] koja će biti isplaćena nakon potpisivanja ugovora o autorskom djelu.

            U slučaju suradnje (više studenata), novčana nagrada se dijeli na jednake dijelove.

VII. Dostava prijave i radova

            Prijavu (na propisanom obrascu) i rad koji se prijavljuje dostavlja se isključivo elektroničkom poštom na e-mail adresu: pisarnica@kckzz.hr. Rad je potrebno poslati u digitalnom obliku.

            Prilikom slanja e-maila u „Predmet“ je potrebno navesti: „Prijava na Natječaj za izradu kreativnog rješenja i grafičkog dizajna edukativno-promotivnog letka Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije“.

            Natječaj je otvoren od 1. rujna 2022. do 9. prosinca 2022. godine.

            Sva pitanja vezana uz ovaj Natječaj mogu se postaviti elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte: jelena.drakulic@kckzz.hr.

            Pitanja se mogu postavljati zaključno do 9. prosinca 2022. godine.

            Odgovori na pojedine upite u najkraćem mogućem roku poslat će se izravno na e-mail adrese onih koji su pitanja postavili.

            Svi sudionici/e Natječaja primit će obavijest o rezultatima Natječaja putem e-maila.

            Radove će, na temelju gore navedenih kriterija, ocjenjivati članovi Povjerenstva.

VIII. Informacije

            Radovi sudionika koji ne zadovoljavaju kriterije propisane za sudionike Natječaja, kao ni radovi koji ne zadovoljavaju druge uvjete natječaja neće se razmatrati.

            Organizator zadržava pravo ne dodijeliti nagradu, kao i na izmjene, dopune i poništenje Natječaja.

            Organizator zadržava pravo modifikacije odabranog letka u suradnji s autorom/icom.

            Organizator zadržava pravo izvesti i drugi promotivni materijal iz nagrađenog materijala.

 

ANTIKORUPCIJSKO POVJERENSTVO  KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

 

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.