VGUK na Eko sajmu u Čazmi

,,Zdrava hrana Vaš izbor“ glavni je moto eko sajma održanog 02. i 03. rujna 2022. godine u Čazmi. Riječ je o manifestaciji koja promovira zdravu hranu i zdrav način života, a u organizaciji udruge Eko Čazma, uz potporu čazmanske Turističke zajednice održava se već 8. godinu zaredom. Predstavnici Visokog gospodarskog učilišta dr.sc. Dijana Horvat, Dušanka Gajdić, univ. spec. oec, Krunoslav Hunjak, struč. spec. agr., Sara Bošnjak, bacc. ing. agr, Lucija Nežak, bacc. ing. agr. i Mateja Lončar, redovna studentica III. godine preddiplomskog stručnog studija Poljoprivreda, smjera bilinogojstvo, sudjelovali su na sajmu u svrhu promocije Učilišta. Izlagali su stare sorte povrća proizvedene na kolekcijskom polju Učilišta. Na eko sajmu sudjelovalo je 38 izlagača iz cijele Hrvatske te su predstavili čitav niz zanimljivih proizvoda: čvarke od kozjeg sira, kozji sir s voćem, sol s medvjeđim lukom, namaz od batata i tikvica, maslinovo i bućino ulje, razne tjestenine, proizvode od konoplje i dr. U popodnevnim satima prvog dana sajma u multifunkcionalnom centru Čazma dr.sc. Dijana Horvat održala je predavanje na temu očuvanja starih sorti sjemena povrtnih vrsta, te aktivnosti koje se provode na Učilištu u sklopu Nacionalnog programa očuvanja i održive uporabe biljnih genetskih izvora za poljoprivredu i hranu. Tijekom boravka na sajmu dobili smo razne ideje za proizvode koje bi i mi mogli proizvoditi na Učilištu i na taj način promovirati Učilište. Također, prikupili smo mnogo zanimljivih informacija i kontakata za eventualne buduće suradnje.

Zahvaljujemo organizatorima sajma, a osobito bračnom paru Ljiljani i Draženu Diktić na srdačnom dočeku i ugodnom druženju s njima i ostalim izlagačima ove manifestacije!

Izvješće pripremile:

Lucija Nežak, bacc. ing. agr.

Sara Bošnjak, bacc. ing. agr

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.