Sukladno Odluci Stručnog vijeća o stipendiranju i oslobađanju od participiranja u troškovima studija studenata iz potresom pogođenih područja u akad. god. 2022/2023. od 14. rujna 2022. KLASA: 007-02/22-02/01, URBROJ: 2137-78-22/08-13-1 raspisuje se

N A T J E Č A J
za dodjelu tri stipendije za redovite studente  Visokoga gospodarskog Učilišta u Križevcima
iz potresom pogođenih područja u akad. god. 2022/2023.

 

1. Dodjeljuju se tri stipendije redovitim studentima Visokoga gospodarskog Učilišta u Križevcima iz potresom pogođenih područja u akad. god. 2022/2023.

2. Godišnji iznos jedne stipendije je 10.000,00 kn, a isplaćuje se u 10 mjesečnih rata. Sredstva za stipendije osigurava Visoko gospodarsko učilište u Križevcima.

Pravo prijave na natječaj imaju redoviti studenti Visokoga gospodarskog Učilišta u Križevcima iz potresom pogođenih područja, odnosno oni koji imaju prebivalište:

- na području grada Petrinje, Gline, Siska, Hrvatske Kostajnice i općina Donji Kukuruzari, Dvor, Gvozd, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Lekenik, Majur, Martinska Ves, Sunja, Topusko, Pokupsko i Kravarsko.

- na ostalim potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke, Zagrebačke ili Karlovačke županije, ako dokažu da su stradali, odnosno da su im  domovi oštećeni u potresu označeni kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo.

3. Pravo prijave na natječaj nemaju studenti više godine koji:

ponavljaju akad. god. 2022/2023.,

su upisali mirovanje studentskih obveza u akad. god. 2022/2023.

4. Rang lista natjecatelja po godinama studija određuje se prema uspjehu u školovanju.

Uspjeh za studente 1. godine

Prema ukupnoj prosječnoj ocjeni prethodnog školovanja

Bodovanje za studente više godine studija

Prema prosjeku ocjena u prethodnoj akademskoj godini

Bodovanje

Ocjena                                    Bodova          

3,0 – 3,49                               100

3,5 – 4,0                                 150

4,0 – 4,49                               200

4,5 – 5,0                                 250

5. Natječaj se objavljuje na Oglasnoj ploči i na mrežnoj stranici Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima.

6. Natjecatelji su dužni ispuniti obrazac prijave (koji je u nastavku teksta natječaja) i uz koji se dostavlja dokaz:

- uvjerenje o prebivalištu da živi na području grada Petrinje, Gline, Siska, Hrvatske Kostajnice i općina Donji Kukuruzari, Dvor, Gvozd, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Lekenik, Majur, Martinska Ves, Sunja, Topusko, Pokupsko i Kravarsko

ili

- uvjerenje o prebivalištu da živi na području potresom pogođenim (Sisačko-moslavačke, Zagrebačke ili Karlovačke županije) i dokaz da su stradali, odnosno da su im  domovi oštećeni u potresu označeni kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo.

7. Potpuno i uredno ispisani obrazac prijave i dokaze iz točke 6 ovog Natječaja predaje se u Upravi Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima (urudžbeni zapisnik) ili se šalje poštom na adresu: Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Milislava Demerca 1, 48260 Križevci s naznakom "za stipendiju ".

8. Natječaj traje do 27. listopada 2022. u 14 sati. Nepotpune i zakašnjele prijave neće se uzimati u obzir.

9. Rang listu prijavljenih studenata Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima - natjecatelja po godinama studija utvrđuje Povjerenstvo za provedbu natječaja.

10. Na oglasnoj ploči i na mrežnoj stranici Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima objavit će se Odluka o dodjeli stipendija (studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju).

11. Sa studentima kojima će se dodijeliti stipendija zaključit će se ugovor o stipendiranju.

                                   

                                                                                                    DEKANICA:

     dr. sc. Marcela Andreata - Koren, prof. v. š.

 

 

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.