ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA GASTROTOP

Dana 27. rujna 2022. održana je na Poljoprivrednom sveučilištu MATE u Kapošvaru (Mađarska)   završna konferencija projekta Gastrotop. Visoko gospodarsko učilište kao voditelj projekta provodi Gastrotop od 1. lipnja 2021. godine u suradnji s MATE - Poljoprivrednim sveučilištem u Kapošvaru, Veleučilištem u Virovitici, Šomođskom trgovačkom i industrijskom komorom iz Kapošvara (SKIK) te Trgovačkom i industrijskom komorom Zalske županije iz Zalaegerszega (ZMKIK). Glavni cilj projekta je bio sveobuhvatna obrazovna potpora pružateljima usluga prehrane koja olakšava potražnju na novonastalim potrošačkim tržištima s ograničenjima u prehrani.

Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Sandra Kantar i dr. sc. Silvije Jerčinović kao predstavnici tima Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, studentice treće godine Menadžmenta u poljoprivredi Mihaela Košec i Marijana Pleš te gospođa Nikolina Balaško iz Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Predstavnici partnerskih institucija su prezentirali provedene aktivnosti i predstavili svoje rezultate. Može se potvrditi kako su svi zacrtani ciljevi ispunjeni, među kojima je i udžbenik Gastro  turizam: Uvod u  socio-ekonomske aspekte, autora dr.sc. Kristine Svržnjak prof.v.š, dr.sc. Sandre Kantar, prof.v.š. i dr.sc. Silvija Jerčinovića, prof.v.š., na hrvatskom jeziku s poveznicom na internetsku verziju engleskog i mađarskog jezika Također, tim MATE je izradio Priručnik za pružatelje prehrambenih usluga namijenjen potrošačima s posebnim prehrambenim potrebama. ZMKIK je izradio kratki animirani film edukativnog sadržaja u kojem se objašnjavaju razlike između intolerancije i alergije na određenu hranu. U okviru projekta Gastrotop provedeno je i istraživanje na uzorku potrošača i vlasnika ugostiteljskih objekata u Koprivničko-križevačkoj, Virovitičko-podravskoj županiji i Mađarskoj na temu intolerancije i alergije na hranu, o ponudi takve hrane i pića u ugostiteljskim objektima. Veleučilište u Virovitici bilo je zaduženo za sektor vidljivosti projekta putem izrade web stranice, promotivnih materijala i tehničke podrške projektu. Od provedenih aktivnosti najviše se ističu panel rasprave, kulinarske radionice "free from" hrane te tri studijska putovanja, od kojih je jedno realizirano u Hrvatskoj i dva u Mađarskoj.

Prema povratnim informacijama hrvatskih i mađarskih studenata projekt je organiziran na najvišoj razini, prenio je nova znanja i informacije studentima, te je ispunio svoj primarni cilj: edukaciju. Ovaj izvrstan projekt je još jedan u nizu realiziranih projekata u okviru desetogodišnje plodne stručno-znanstvene suradnje između Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima i mađarskih partnera s naglaskom na uključivanje studenata u međunarodnu suradnju.  Čestitke uspješno realiziranom projektu uputila je i Andrea Kakas – programska menadžerica INTERREG V-A HU HR CBC programa.

Izvješće napisala: Marijana Pleš,

studentica III. godine Menadžmenta u poljoprivredi

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.