VGUK sudjelovao na konferenciji Agro Start Up

Agronomski fakultet u Zagrebu bio je domaćin šestog izdanja Agro Start Up konferencije koja se održavala 18. i 19. listopada 2022.

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a organizatori konferencije su agencija Apriori World i Agronomski fakultet. Studenti i svi zainteresirani imali su priliku čuti predavanja kroz 5 tematskih cjelina:

  • Razvojna vizija poljoprivrede
  • Studenti i poljoprivreda
  • Prilike i rizici za mlade poljoprivrednike i Startup-ove
  • Inspiriramo poljoprivredu
  • Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednici i primjeri iz prakse mladih poljoprivrednika

Cilj ove konferencije je budućim mladim poljoprivrednicima, danas studentima dati smjernice gdje, kako i kada zatražiti financijsku potporu, ali isto tako, kroz primjere iz prakse mladih poljoprivrednika i onih koji su započeli svoje poslovno poljoprivredno putovanje od početka, dati im smjernice.

Na konferenciji su bili studenti iz Požege, Slavonskog Broda, Osijeka, Križevaca, Zadra te Zagreba.

Naši su studenti sudjelovali u prvom danu konferencije. Troje studenata s prve godine preddiplomskog studija, Dalila, Leon i Jurica, te dvojica studenata s diplomskog studija, Ivan i Nikola.

Ivan Lukačić, bacc. ing. agr. sudjelovao je izlaganjem, a kasnije i na okruglom stolu (rasprava po temama) u 2. tematskoj cjelini: Studenti i poljoprivreda. Održao je predavanje pod naslovom: Održiva i ekološka poljoprivreda. U predavanju se osvrnuo na istraživanja koja su provođena ili se provode na VGUK, u kojima je i sam sudjelovao, a u vezi su sa samim naslovom teme. Drugi dio predavanja odnosio se na rad na njegovom poljoprivrednom gospodarstvu na kojem upravo po tom principu djeluju, biti uspješan štiteći prirodne resurse, uz postizanje financijske koristi.

Čestitamo Ivanu!

VGUK

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.