VGUK na 3. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva

VGUK, kao predstavnik operativnih skupina, korisnik mjere 16.1.2., odazvao se na poziv za sudjelovanje na 3. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva.

Kao što je poznato, na VGUK se provodi projekt: Mogućnost korištenja digestata iz bioplinskog postrojenja kao gnojiva i poboljšivača tla (DIGIP) koji je dobiven u okviru Mjere 16, Podmjere 16.1.“Potpora za osnivanje i rad operativnih skupina Europskog partnerstva za inovacije (EIP) za produktivnost i održivost“ – provedba tipa operacije 16.1.2. Operativne skupine.

Na konferenciji, koja se održavala 27. i 28. listopada 2022. u Puli, bile su dr. sc. Ivka Kvaternjak – voditeljica projekta i dr. sc. Marcela Andreata-Koren – suradnica na projektu.

Prvi dan Konferencije obuhvatio je teme protupožarne zaštite šuma i šumskih resursa, uz interaktivnu panel raspravu o primjerima dobre prakse u hrvatskoj poljoprivredi. Drugog dana konferencije uručeni su ugovori iz mjera Programa ruralnog razvoja, održane međuresorne panel rasprave o novim prilikama za hrvatske poljoprivrednike i utjecaju klimatskih promjena na prehrambenu sigurnost te prezentacija o aktualnim temama novog programskog razdoblja i financijske perspektive u poljoprivredi i ribarstvu.

Konferenciju su organizirali Ministarstvo poljoprivrede s partnerima Hrvatskim šumama, Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu te Istarskom županijom. 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.