VGUK na 2. Revijalnom natjecanju orača Sjeverozapadne Hrvatske

Orači iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije okupili su se 29. listopada 2022. na drugom Revijalnom natjecanju u oranju Sjeverozapadne Hrvatske koje je održano na parceli Srednje gospodarske škole Križevci.

Na početku su se prisutnima obratili župan KKŽ Darko Koren, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, voditeljica Područne službe za stručno savjetovanje u Ministarstvu poljoprivrede Tatjana Međimurec koja je dala kratki osvrt na rad Udruge, zatim predsjednik UOKKŽ Darko Novotni, te Siniša Hrgović, djelatnik Uprave za stručnu podršku i razvoj poljoprivrede Virovitičko-podravske županije i trener orača, a natjecanju su prisustvovali i dekanica VGUK Marcela Andreata-Koren, ravnatelj Srednje gospodarske škole Križevci Toni Svoboda, zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup.

Natjecanje je održano u kategorijama plugova ravnjaka i plugova premetnjaka, a prikazana je i tehnika oranja u kategoriji Oldtimer.

Prvo mjesto u kategoriji ravnjaka osvojio je Darijan Mužic, drugo Jurica Trstenjak, treće Ivan Tušak, a nastupio je još i Kristijan Sučić.

U kategoriji premetnjaka prvo mjesto osvojio je Bruno Čerjavić, drugo Vilko Kukec, a treće Tomislav Nemec.
Kod Oldtimera prvo mjesto osvojio je Blaž Tomijek, dok je drugi bio Ivica Miglez.

Čestitke!

(Izvor fotografija: Grad Križevci)

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.