STUDENTI 1. GODINE PRIJEDIPLOMSKOG STUDIJA UPOZNAVALI GRAD U KOJEM STUDIRAJU

U želji da brucoše i studente upozna s gradom u kojem žive i studiraju, Studentski centar Varaždin pokrenuo je akciju organiziranja šetnje gradom u pratnji turističkog vodiča. Akcija se provodi u svim gradovima koji su u sastavu SCV-a, Križevcima, Varaždinu, Koprivnici, Čakovcu i Bjelovaru. Upoznavanje Križevaca organizirala je Podružnica Križevci.

Studenti VGUK-a upoznavali su Križevce u srijedu 02. studenog, ne sami, nego je u dogovoru s Turističkom zajednicom Križevci (Turistička zajednica grada Križevci - Križevci – Vrata Prigorja (visitkrizevci.hr) ova šetnja gradom bila stručno vođena. Za vođenje su se pobrinuli turistički vodiči, točnije „vodičice“, Anamarija Koprić i Lea Vukojević koje su studente dočekale ispred bivše sinagoge, današnjeg Turističkog informativnog centra. Tada je počelo razgledavanje i to od trga Antuna Nemčića, ulicom Ivana Zakmardija Dijankovečkog išlo se do crkve Svete Ane, zatim do crkve Svetog Križa, gradskog muzeja i Hrvatskog doma. U tornju Hrvatskog doma danas je vidikovac koji gleda na sve četiri strane svijeta i zbog predivnog pogleda vrijedilo je malo protegnuti noge. Tijekom razgleda ovog dijela grada zaustavili su se i kod nekadašnje Sabornice, spomenuli Munjaru i Županijsku palaču te pogledali mural u centru grada.

Šetnja je nastavljena do Križevačkog razvojnog centra i Tehnološkog parka gdje su se upoznali s proizvodnjom čokolade u „Hedoni“ te Hedona Choco barom.

Na samom kraju studenti su pogledali kako izgleda križevačko kino. Razgledavanje je trajalo oko jedan i pol sat i time je završena ova akcija organizirane šetnje gradom.

Sam početak razgledavanja zabilježio je prigorski.hr ([FOTO] UPOZNAJ KRIŽEVCE Studenti Visokog gospodarskog učilišta u pratnji turističkog vodiča upoznali Križevce – Prigorski.hr), a tijekom razgledavanja nekoliko fotografija napravila je predsjednica Studentskog zbora VGUK-a, Ivana Merc

Dan je bio lijep, što je studentima još više uljepšalo upoznavanje grada u kojem studiraju.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.