Delegacija iz Republike Sjeverne Makedonije posjetila Učilište

U sklopu višednevnog studijskog posjeta Hrvatskoj, delegacija stručnjaka iz Republike Sjeverne Makedonije, uz predstavnike Ministarstva poljoprivrede RH, posjetila je Učilište. Razlog posjeta bio je upoznavanje s radom na projektu „Mogućnost korištenja digestata iz bioplinskog postrojenja kao gnojiva i poboljšivača tla (DIGIP)“ čije je financiranje u potpunosti pokriveno u okviru Mjere 16, Podmjere 16.1. “Potpora za osnivanje i rad operativnih skupina Europskog partnerstva za inovacije (EIP) za produktivnost i održivost“ – provedba tipa operacije 16.1.2. Operativne skupine. Ova mjera daje naglasak na osnivanje i rad operativnih skupina, što ih je posebno zanimalo.

Goste je primila dekanica, dr. sc. Marcela Andreata-Koren, upoznala ih s najstarijom visokoškolskom ustanovom u području poljoprivrede u Hrvatskoj i šire, od osnivanja nekadašnjeg Kraljevskog gospodarskog i šumarskog učilišta 1860., ali i s današnjim radom, studijskim programima i ostalim djelatnostima Učilišta. Dr. sc. Ivka Kvaternjak, u svojstvu voditeljice projekta, ispričala je sve od početka do kraja o projektu koji završava u 2023. godini.

Gosti su bili zainteresirani i postavljali su mnoštvo pitanja.

Pri ovom posjetu nije bilo vremena pokazati djelatnosti Učilišta kroz vanjske i unutarnje praktikume, što, nadamo se, ostaje za neki drugi put.

Nakon ugodnog druženja slijedila je i jedna zajednička fotografija!

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.