UČILIŠTE NA OBRTNIČKOM I GOSPODARSKOM SAJMU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima već je tradicionalno sudjelovalo na ovom sajmu koji se svake godine odvija u Križevcima. Ove godine bio je 24. po redu sajam, a vrijeme održavanja od 11. do 13. studenog.

Učilište je na više načina bilo zastupljeno na Sajmu. Dekanica, dr. sc. Marcela Andreata-Koren, sudjelovala je na svečanom otvaranju, asistenti Učilišta, Iva Šikač, Matea Habuš, Milan Suša i Goran Mikec uredili su izlagački prostor (uz pomoć kolega) i predstavljali zainteresiranim posjetiteljima djelatnosti Učilišta. Naravno, nisu bili samo djelatnici na štandu, tu su bili i vrlo motivirani studenti: Ana Kolar, Ivana Merc, Tea Skukan, Ena Benović, Klara Fletko, Antonija Lepčić i Marko Vidaković. Zajednički, asistenti i studenti informirali su zainteresirane posjetitelje o mogućnostima studiranja na našoj instituciji, očuvanim starim sortama voća i povrća, „gen banci“, primjeni drona u modernoj poljoprivredi, ali i radu našeg agrokemijskog laboratorija i još mnogo toga. Kroz iznimnu susretljivost i pristupačnost, na svoj štand privukli su mnoštvo posjetitelja sajma. Čak i male djece. Naš izlagački prostor posjetili su i župan Koprivničko-križevačke županije, gospodin Darko Koren, s nekoliko župana iz drugih hrvatskih županija, kao i gradonačelnik grada Križevaca, gospodin Mario Rajn.

Na Sajmu su održana i dva predavanja/panel rasprave: Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost te Kratki lanci opskrbe u poljoprivredi uz izgradnju distributivnih centara za meso, voće i povrće. Na obje panel rasprave bili smo sudionici i mi.

Organizator sajma je KKŽ, suorganizatori su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Koprivnice, Obrtnička komora KKŽ, Udruženja obrtnika Križevci, PORA, Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Kako je sve izgledalo, provjerite u fotogaleriji koja je nastala iz različitih izvora: VGUK, KKŽ, prigorski.hr, radio Križevci.

Izvješće sastavila:

dr. sc. Matea Habuš, asistent

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.