POKLON STUDENATA UČILIŠTU ZA ROĐENDAN

Studenti Učilišta poklonili su svojem Učilištu za rođendan sportski događaj. Sve se odvijalo 21. studenoga u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima.

Studenti Ivana Merc i Marko Vidaković, predsjednica i potpredsjednik Studentskog zbora VGUK prijavili su sportsku aktivnost na natječaj za studentske programe u 2022. (financiranje studentskih zborova i studentskih programa javnih veleučilišta i visokih škola iz sredstava državnog proračuna).

U projektu je navedeno odvijanje sportskih igara prigodom obilježavanja Dana Učilišta. Projekt je prihvaćen i pristupilo se organizaciji. Trebalo je odrediti koji će sportovi biti zastupljeni, tko će igrati, tko će suditi, hoće li se nešto pojesti i popiti, hoće li se dijeliti nagrade ….

Odluka je pala, u dogovoru s profesoricom iz Tjelesne i zdravstvene kulture, dr. sc. Marijom Zegnal Koretić, da će se odigrati nekoliko nogometnih i jedna odbojkaška utakmica.

S kime se natjecati? Budući da Srednja gospodarska škola Križevci, kao i Učilište, isti dan slavi rođendan jer su nam počeci u Kraljevskom šumarskom i gospodarskom učilištu zajednički, brzo se došlo na ideju da se tako i formiraju ekipe. Nadalje, tu je do nas Učenički dom u kojem stanuju srednjoškolci i tako se došlo i do treće ekipe. A kako bi se svi malo i zabavili, došlo se na ideju da se održi i revijalna utakmica između studenata i nastavnog osoblja Učilišta i tako je nastavno osoblje predstavljalo četvrtu ekipu.

Prva utakmica odigrana je između VGUK studenata i učenika iz Učeničkog doma. Ozbiljno se pristupilo natjecanju, a rezultat je bi neriješen. Svaka ekipa dala je po jedan gol.  

Zatim je odigrana utakmica između učenika Srednje gospodarske škole i VGUK studenata. U ovoj utakmici bili su bolji studentski predstavnici i završilo se s rezultatom 2:1.

U trećoj utakmici snage su odmjerili učenici iz Učeničkog doma i učenici Srednje gospodarske škole. Tu je već bilo puno više pogodaka, čak 5, od kojih su 3 pogotka dali „domaši“.

Četvrta utakmica bila je, ustvari, revijalna utakmica između studenata Učilišta i nastavnog osoblja Učilišta. Treba spomenuti da je u ekipi nastavnog osoblja bio mali broj sudionika, dok su studenti pripremili i igrače za zamjenu. Ozbiljno su to shvatili. U ekipi nastavnog osoblja bili su Goran Mikec, mag. ing. agr. (na golu), a igrali su Milan Suša mag. ing. agr., Marija Jakuš Hrestak mag. ing. agr., Marijana Vrbančić Igrić, mag. ing. agr., Krunoslav Hunjak, mag. ing. agr., dr. sc. Marcela Andreata-Koren i dr. sc. Maja Zegnal Koretić. Prvo su poveli nastavnici, a studenti izjednačili i odmah nakon toga zabili još jedan gol, pa opet nastavnici. Prije kraja utakmice studenti su zabili još jedan gol i rezultat je bio 4:2 za studente. Kako bi sve ostalo u revijalnom tonu, a i kako bi zaboravili na (slučajne) udarce koje su poneki dobili, profesorima je dozvoljeno da zapucaju na gol (penal) i tako je konačan rezultat bio 4:3 za studente.

U odbojkaškom susretu sudjelovali su studenti i, s vrlo, vrlo malenim udjelom u igri, profesorica Zegnal Koretić i Andreata-Koren. Jedna ekipa postigla je 21, a druga 18 bodova.

Utakmice je sudio Ivan Svoboda, nastavnik tjelesnog u Srednjoj gospodarskoj školi.   

Uglavnom, bilo je zabavno i svi su ostali živi i zdravi. Bilo je i jela, čak i kolača i pića, i to i za gledatelje koji su zdušno bodrili igrače, i za igrače.

Na kraju su svi koji su sudjelovali u bilo kojoj utakmici i pripremi svega dobili prigodne Studentske pakete (grickalice slane i slatke, privjeske i dr.), kao nagradu za sudjelovanje u ovim sportskim igrama.

Hvala svima koji su pomogli u ostvarenju ovog sportskog dana, i studentima i nastavnom osoblju Učilišta.

Učilište, čestitamo ti 162. rođendan!

Ivana Merc

Marko Vidaković

Studentski zbor Učilišta

Fotografije: Andreas Mađerić, inf. ref. i Tea Skukan, studentica

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.