Projekt STEP (Development of Student Trainee Exchange Program Methodology for the Hungarian-Croatian Cross Border Region) provodi se u okviru IPA programa pogranične suradnje Mađarska Hrvatska 2007-2013. Partneri u projektu su Nagykanizsa Campus u sklopu Sveučilišta Panonija iz Veszprema i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima.

Ukupan proračun projekta iznosi 132.966,00 EUR. Opći cilj projekta je olakšati mladim obrazovanim ljudima zapošljavanje u pograničnom području, te pospješiti suradnju između obrazovnih institucija i gospodarskih subjekata kako bi se potaknuo razvoj gospodarstva temeljen na znanju. Poseban cilj projekta je uspostavljanje buduće razmjene studenata iz prekograničnih područja Mađarske i Hrvatske i organizacija desetotjedne stručne prakse tijekom njihovog boravka u susjednim pograničnim regijama.

Na taj se način želi uspostaviti mreža gospodarskih subjekata gdje bi studenti pograničnog područja mogli odraditi stručnu praksu, steći nova znanja i iskustva u međunarodnom poslovnom okruženju i time postati konkurentniji na tržištu rada. Partneri u projektu će osmisliti metodologiju razmjene studenata vezano uz stručnu praksu koja će se odnositi na različita obrazovna područja u regiji. Tako će 20 studenata sudjelovati u programu razmjene od 10 tjedana te će steći radno iskustvo, poboljšati jezične vještine i postati konkurentniji na tržištu rada.

Osim organizacije stručne prakse, kroz projekt će se organizirati niz radionica kroz koje će studenti usavršiti komunikacijske vještine vezane uz pisanje životopisa, pripreme za razgovor za posao, a dobit će i bitne informacije vezane uz mogućnosti koje im se otvaraju na međunarodnom tržištu rada kada Hrvatska postane punopravnom članicom Europske unije. Projekt će također generirati bazu poduzeća u pograničnom području koja će u nadolazećem razdoblju primati studente na stručnu praksu. Trajanje projekta je 16 mjeseci i provodit će se na području Koprivničko-Križevačke županije u Hrvatskoj i Zala županije u Mađarskoj, a rezultati projekta bit će dostupni za cijelo programsko područje.


Link na stranice: http://www.step.uni-pen.hu/index_hr.html

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.